24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

КАБ с пресконференция на тема „Скандалните промени в Закона за устройство на територията“

Пресконференция на Камарата на архитектите в България ще се проведе на 4 февруари от 11 часа в сградата на БТА. Темата е „Скандалните промени в Закона за устройство на територията“.

Участници ще бъдат арх. Владимир Милков, председател на УС на КАБ, проф. д-р арх. Борислав Борисов, зам.-председател на УС на КАБ, Борис Милчев, юридически съветник на КАБ.

Припомняме, че преди дни в писмо до президента Румен Радев, организацията поиска налагане на вето и връщане за ново обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията. Част от мотивите на камарата са, че приетият Закон съдържа множество разпоредби, които затрудняват инвестиционния процес, усложняват и оскъпяват административното обслужване, нарушават основни принципи на отношенията в устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството и влошават се условията за упражняване на професията „архитект“.

Related Articles

Реконструират над 3 км водопроводи в Павликени

Община Павликени изпълнява поредния етап от реконструкцията на ВиК мрежата на града с дължина 3020 метра. Обхванати са водопроводни клонове по улиците „Димитър Благоев“,...

Намаляват продажбите на жилища у нас

В 13 от 16 страни членки на Европейския съюз се отчита спад в сделките с жилища. За втора поредна година по-голямата част от държавите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ