28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

КАБ с пресконференция на тема „Скандалните промени в Закона за устройство на територията“

Пресконференция на Камарата на архитектите в България ще се проведе на 4 февруари от 11 часа в сградата на БТА. Темата е „Скандалните промени в Закона за устройство на територията“.

Участници ще бъдат арх. Владимир Милков, председател на УС на КАБ, проф. д-р арх. Борислав Борисов, зам.-председател на УС на КАБ, Борис Милчев, юридически съветник на КАБ.

Припомняме, че преди дни в писмо до президента Румен Радев, организацията поиска налагане на вето и връщане за ново обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията. Част от мотивите на камарата са, че приетият Закон съдържа множество разпоредби, които затрудняват инвестиционния процес, усложняват и оскъпяват административното обслужване, нарушават основни принципи на отношенията в устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството и влошават се условията за упражняване на професията „архитект“.

Related Articles

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...

До 4 месеца: Северният парк в София ще има скейт зона

До четири месеца ще бъде готов скейт паркът в Северния парк в София. Съоръжението ще има 2 основни секции – „Стрийт“ и „Боул“ –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ