12 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

КАБ с пресконференция на тема „Скандалните промени в Закона за устройство на територията“

Пресконференция на Камарата на архитектите в България ще се проведе на 4 февруари от 11 часа в сградата на БТА. Темата е „Скандалните промени в Закона за устройство на територията“.

Участници ще бъдат арх. Владимир Милков, председател на УС на КАБ, проф. д-р арх. Борислав Борисов, зам.-председател на УС на КАБ, Борис Милчев, юридически съветник на КАБ.

Припомняме, че преди дни в писмо до президента Румен Радев, организацията поиска налагане на вето и връщане за ново обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията. Част от мотивите на камарата са, че приетият Закон съдържа множество разпоредби, които затрудняват инвестиционния процес, усложняват и оскъпяват административното обслужване, нарушават основни принципи на отношенията в устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството и влошават се условията за упражняване на професията „архитект“.

Related Articles

Започва безплатното саниране в Свищов

В Свищов сключиха първите 13 договора за безплатно саниране на частни жилищни сгради. Това е под 2% от одобрените на първия етап 756 блока...

С близо 2 млрд. лв. финансират приоритетни общински проекти

723 споразумения за 1,942 млрд. лв. със 191 общини са подписани от 13 февруари до днес от министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ