36 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Кабинетът дава близо 1 млн. лева за път и водопровод в Силистра

Министерският съвет одобри финансирането за близо 1 млн. лв на публична общинска инфраструктура в община Силистра. Финансирането се предоставя по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) от бюджета на Министерството на иновациите и растежа за 2023 г. Точната сума е в размер на 985 482 лв. с ДДС. Ремонти на пътища и на разпределителен водопровод ще бъдат направени в с. Айдемир, Промишлена зона „Запад“ Силистра“.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Складова база за съхранение на зърно“ в община Силистра. Инвестицията по проекта е в размер над 48.1 млн. лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 17 нови работни места. Реконструкцията на улицата и проектът за изграждането на водопровода съответстват на одобрените Подробни устройствени планове и схемите на техническата инфраструктура към тях.

В решението на Министерски съвет се посочва, че новоизградената техническа инфраструктура ще обслужва и други ползватели – всички съществуващи и бъдещи инвеститори и потенциални физически/юридически лица при равни и недискриминационни условия.

С реконструкцията и изграждането на техническа инфраструктура ще се създадат условия за реализиране и на бъдещи инвестиционни намерения, като по този начин ще се подкрепи развитието на бизнеса и разкриването на допълнителни работни места.

Related Articles

Започва рехабилитацията на тротоарите около спирките на „Златни пясъци“

Община Варна започва рехабилитация на тротоарните настилки около спирките на градския транспорт, които обслужват КК „Златни пясъци“, информират от администрацията. Очаква се ремонтните екипи...

Скоро: 18 нови трамвая ще возят пътниците в София

Столичната община обяви търг за нови трамваи. Мотрисите ще обслужват линиите 20 и 22 и ще бъдат с всички удобства за пътниците - климатик,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ