5 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Кабинетът дава близо 1 млн. лева за път и водопровод в Силистра

Министерският съвет одобри финансирането за близо 1 млн. лв на публична общинска инфраструктура в община Силистра. Финансирането се предоставя по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) от бюджета на Министерството на иновациите и растежа за 2023 г. Точната сума е в размер на 985 482 лв. с ДДС. Ремонти на пътища и на разпределителен водопровод ще бъдат направени в с. Айдемир, Промишлена зона „Запад“ Силистра“.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Складова база за съхранение на зърно“ в община Силистра. Инвестицията по проекта е в размер над 48.1 млн. лв. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него ще бъдат разкрити 17 нови работни места. Реконструкцията на улицата и проектът за изграждането на водопровода съответстват на одобрените Подробни устройствени планове и схемите на техническата инфраструктура към тях.

В решението на Министерски съвет се посочва, че новоизградената техническа инфраструктура ще обслужва и други ползватели – всички съществуващи и бъдещи инвеститори и потенциални физически/юридически лица при равни и недискриминационни условия.

С реконструкцията и изграждането на техническа инфраструктура ще се създадат условия за реализиране и на бъдещи инвестиционни намерения, като по този начин ще се подкрепи развитието на бизнеса и разкриването на допълнителни работни места.

Related Articles

Започна подготовка за мащабен ремонта на Доходното здание в Русе

Доходното здание в Русе, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение, ще бъде ремонтирано и реставрирано за сумата от...

Киоски информират туристите за забележителностите в Панагюрище

Интерактивни устройства с екран и интерфейс ще обслужват гражданите и гостите на Панагюрище. Така наречените киоски вече са монтирани и ще предоставят различна информация...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ