8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Йорданка Фандъкова: Ремонтът на ул. „Първа българска армия“ ще продължи до декември

До началото на месец декември ще приключи цялостния ремонт на улица „Първа българска армия“, информира кметът на София Йорданка Фандъкова.

Това е един от големите обекти, които изпълнява Столична община тази година. Улицата е важна за движението в „Орландовци“. Към момента е отворено за движение част от трасето. Очаквам до началото на декември да приключат дейностите по около 1.2 км каза още градоначалникът.

Ремонтът започна през лятото едновременно в два участъка – от река Суходолска до ул. „Нешо Бончев“ и от ул. „София“ до ул. „Мара Бунева“. Извършена е реконструкция на инженерни подземни мрежи. Изпълнени са канализация на директно трасе заедно със сградни канализационни отклонения, както и електро, телекомуникации. 

По думите на заместник-кметът по обществено строителство инж. Ангел Джоргов се предвижда да се направят нови тротоари и да бъдат засадени дървета, където е необходимо. Въведена е временна организация на движението за участъка от ул. „София“ до ул. „Нешо Бончев“.

Продължава работата и на бул. „Цар Борис III“, където дейностите ще продължат и през 2022 г. На обекта има забавяне, което настояваме изпълнителят да преодолее, защото иначе ще се налагат санкции“, каза също кметът Фандъкова.

Related Articles

На 2 декември: Варна е домакин на мащабен кариерен форум

Събитието събира представители на бизнеса и мотивационни лектори на световно ниво Морската столица Варна е домакин на най-големия кариерен форум за българи в страната и...

Президентът Радев открива българския павилион на КОП 28 в Дубай

Страната ни за първи път е на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата Президентът Румен Радев открива днес павилиона,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ