19 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Йорданка Фандъкова: Започва разчистването на терена в район „Витоша“ за изграждане на детска градина и училище

„Започва разчистването на терена в кв. „Манастирски ливади – запад“, който ни беше предоставен от Министерство на културата и Фонд „13 века България“. На терена в район „Витоша“, който е с площ от 6804 кв. м, от десетилетия има изоставен строеж. На негово място ще построим нова детска градина.“ Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова чрез своя фейсбук.

Забавачката ще бъде за 5 групи. Ще бъде построено и основно училище със зала, която по волята на дарителите ще носи името „Родна стряха“.

Заедно с разчистването на терена започва и изготвянето на обемно-устройствено проучване, така че в най-кратки срокове да стартира изграждането на обекта.

Финансирането на новия образователен комплекс е осигурено от държавата и общинския бюджет.

Related Articles

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ