21 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

И тази година ще има награди за великотърновци, ако събират разделно пластмаса

И през 2023-та година жителите на Велико Търново ще получават награди, ако събират разделно пластмасови бутилки от напитки до 3 литра. Всеки, който поне веднъж в месеца предаде над 1 кг. от този тип отпадъци, може да спечели Gift Card на стойност 50 лева. Наградите се обявяват всеки месец на сайта на организацията, с която Община Велико Търново има договор за разделно събиране и оползотворяване на отпадъците от цветните контейнери – „Еко Партнърс България“.

Бутилките от пластмаса се предават на площадката за разделно събиране на отпадъци на ул. „Дълга лъка“ 9Б във Велико Търново, както и в мобилния пункт, който всяка седмица е в различен квартал на старопрестолния град.

Колкото повече са предадените пластмасови бутилки, толкова по-голям е шансът за спечелване на награда.

„Еко Партнърс България“ е разработила и машина за трошене на стъклени опаковки и рециклирането им, като предлага безплатното й предоставяне на заведения и други търговски обекти. Организацията осигурява също извозването и рециклирането на натрошеното стъкло. В кампанията вече са се включили няколко бранда.

Компактните размери на машината гарантират удобство за търговските обекти, а натрошавайки празните бутилки, заведенията пестят място и по още един начин гарантират на посетителите си качеството на предлаганите продукти. Машината е сертифицирана за безопасност и е снабдена със съвременен софтуер.

Related Articles

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...

5 млн. лева от ЕС за укрепване на три свлачища във Велико Търново

Община Велико Търново очаква близо 5 милиона лева европейско финансиране за укрепване на три свлачища, които засягат жилищни и промишлени територии и пътища. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ