18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

И тази година ще има награди за великотърновци, ако събират разделно пластмаса

И през 2023-та година жителите на Велико Търново ще получават награди, ако събират разделно пластмасови бутилки от напитки до 3 литра. Всеки, който поне веднъж в месеца предаде над 1 кг. от този тип отпадъци, може да спечели Gift Card на стойност 50 лева. Наградите се обявяват всеки месец на сайта на организацията, с която Община Велико Търново има договор за разделно събиране и оползотворяване на отпадъците от цветните контейнери – „Еко Партнърс България“.

Бутилките от пластмаса се предават на площадката за разделно събиране на отпадъци на ул. „Дълга лъка“ 9Б във Велико Търново, както и в мобилния пункт, който всяка седмица е в различен квартал на старопрестолния град.

Колкото повече са предадените пластмасови бутилки, толкова по-голям е шансът за спечелване на награда.

„Еко Партнърс България“ е разработила и машина за трошене на стъклени опаковки и рециклирането им, като предлага безплатното й предоставяне на заведения и други търговски обекти. Организацията осигурява също извозването и рециклирането на натрошеното стъкло. В кампанията вече са се включили няколко бранда.

Компактните размери на машината гарантират удобство за търговските обекти, а натрошавайки празните бутилки, заведенията пестят място и по още един начин гарантират на посетителите си качеството на предлаганите продукти. Машината е сертифицирана за безопасност и е снабдена със съвременен софтуер.

Related Articles

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ