8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

И тази година ще има награди за великотърновци, ако събират разделно пластмаса

И през 2023-та година жителите на Велико Търново ще получават награди, ако събират разделно пластмасови бутилки от напитки до 3 литра. Всеки, който поне веднъж в месеца предаде над 1 кг. от този тип отпадъци, може да спечели Gift Card на стойност 50 лева. Наградите се обявяват всеки месец на сайта на организацията, с която Община Велико Търново има договор за разделно събиране и оползотворяване на отпадъците от цветните контейнери – „Еко Партнърс България“.

Бутилките от пластмаса се предават на площадката за разделно събиране на отпадъци на ул. „Дълга лъка“ 9Б във Велико Търново, както и в мобилния пункт, който всяка седмица е в различен квартал на старопрестолния град.

Колкото повече са предадените пластмасови бутилки, толкова по-голям е шансът за спечелване на награда.

„Еко Партнърс България“ е разработила и машина за трошене на стъклени опаковки и рециклирането им, като предлага безплатното й предоставяне на заведения и други търговски обекти. Организацията осигурява също извозването и рециклирането на натрошеното стъкло. В кампанията вече са се включили няколко бранда.

Компактните размери на машината гарантират удобство за търговските обекти, а натрошавайки празните бутилки, заведенията пестят място и по още един начин гарантират на посетителите си качеството на предлаганите продукти. Машината е сертифицирана за безопасност и е снабдена със съвременен софтуер.

Related Articles

Инж. Иван Танев е „Инженер на годината 2023“

Инж. Иван Танев стана "Инженер на годината 2023". Той е главен инженер в "Джи Пи Груп". Председателят на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и...

Влагат 221 млн. лв. в саниране на административни сгради

Над 221 млн. лв. ще бъдат вложени за саниране и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административни сгради в страната. Инвестицията е от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ