16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Инфраструктурни ремонти започват в Ямбол

Община Ямбол предприема ремонти дейности на територията на града. До дни ще бъде подновена уличната настилка пред блок 2 и 3 в жилищен комплекс „Диана“. Приключи текущият ремонт на улица „Ангел Кънчев“ в участъка от улица „Гавраил Кръстевич“ до булевард „Димитър Благоев“.

На улица „Срем“ е в процес изграждането на паркинг и тротоари. Благоустрояване на междублоковото пространство и изграждане на паркоместа се осъществява на север от улица „Каранова“.

Ремонти текат и на улиците „Константин Иречек и „Стилияна Параскевова“, както и на пространството пред градския парк до Минералната баня. Дейностите включват частична подмяна на бордюри и подмяна на асфалт, като част от програмата на Община Ямбол на проекта за Водния цикъл.

Общината е предприела изграждане на две повдигнати пешеходни пътеки на булевард „Граф Игнатиев“ – срещу магазин „Лидл“ и срещу улица „Крали Марко“ след приемане на Общинска комисия за безопасност на движението.

Предстоят асфалтови кърпежи на компрометирани участъци от пътната мрежа, рехабилитация на пътна настилка и тротоари, както и изграждане на зони за паркиране.

Related Articles

Русе – топ дестинация за туристи, Банско – най-посещаван сред зимните курорти

През 2023 г. най-голямо повишение на туристопотока в традиционните градски дестинации отбелязва Русе. Това показват данните на Единната система за туристическа информация. С малко...

Инж. Илиян Терзиев: С 1/3 намаля продукцията на строителния бранш

Икономическият отчет на Камарата на строителите за 9-месечието на миналата година показва, че продукцията на строителния бранш е намаляла с 1/3, съобщи за БНР...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ