13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Инфраструктурни ремонти започват в Ямбол

Община Ямбол предприема ремонти дейности на територията на града. До дни ще бъде подновена уличната настилка пред блок 2 и 3 в жилищен комплекс „Диана“. Приключи текущият ремонт на улица „Ангел Кънчев“ в участъка от улица „Гавраил Кръстевич“ до булевард „Димитър Благоев“.

На улица „Срем“ е в процес изграждането на паркинг и тротоари. Благоустрояване на междублоковото пространство и изграждане на паркоместа се осъществява на север от улица „Каранова“.

Ремонти текат и на улиците „Константин Иречек и „Стилияна Параскевова“, както и на пространството пред градския парк до Минералната баня. Дейностите включват частична подмяна на бордюри и подмяна на асфалт, като част от програмата на Община Ямбол на проекта за Водния цикъл.

Общината е предприела изграждане на две повдигнати пешеходни пътеки на булевард „Граф Игнатиев“ – срещу магазин „Лидл“ и срещу улица „Крали Марко“ след приемане на Общинска комисия за безопасност на движението.

Предстоят асфалтови кърпежи на компрометирани участъци от пътната мрежа, рехабилитация на пътна настилка и тротоари, както и изграждане на зони за паркиране.

Related Articles

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ