27 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Инфраструктура, транспорт и свързаност дискутират министри от България и Северна Македония

Трима министри от България и двама от Република Северна Македония ще участват в заседанието на междуведомствената работна група за сътрудничество в областите инфраструктура, транспорт и свързаност. Участие в него ще вземат вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, министърът на местното самоуправление на Република Северна Македония Горан Милевски, министрите на транспорта и съобщенията на България – Николай Събев, и на Република Северна Македония – Благой Бочварски, и министърът на енергетиката Александър Николов.

В работната среща ще се включат също регионалният заместник-министър Деляна Иванова, Размена Цекич-Дурович – държавен секретар в министерството на икономиката на Република Северна Македония, и експерти от ведомствата на двете страни.

Участниците ще дискутират теми, свързани с транспорта и транспортната свързаност между двете страни, енергетиката и регионалната политика.

Преди това вицепремиерът Гроздан Караджов и Горан Милевски ще участват и в заседание по Меморандума за разбирателство между МРРБ и Министерството на местното самоуправление на Република Северна Македония.

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ