15 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

Инфраструктура, транспорт и свързаност дискутират министри от България и Северна Македония

Трима министри от България и двама от Република Северна Македония ще участват в заседанието на междуведомствената работна група за сътрудничество в областите инфраструктура, транспорт и свързаност. Участие в него ще вземат вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, министърът на местното самоуправление на Република Северна Македония Горан Милевски, министрите на транспорта и съобщенията на България – Николай Събев, и на Република Северна Македония – Благой Бочварски, и министърът на енергетиката Александър Николов.

В работната среща ще се включат също регионалният заместник-министър Деляна Иванова, Размена Цекич-Дурович – държавен секретар в министерството на икономиката на Република Северна Македония, и експерти от ведомствата на двете страни.

Участниците ще дискутират теми, свързани с транспорта и транспортната свързаност между двете страни, енергетиката и регионалната политика.

Преди това вицепремиерът Гроздан Караджов и Горан Милевски ще участват и в заседание по Меморандума за разбирателство между МРРБ и Министерството на местното самоуправление на Република Северна Македония.

Related Articles

Общински паркинг с търговска зона изграждат в Асеновград

Kметът на Асеновград д-р Христо Грудев даде началото на дългоочаквания ремонт в бившия Търговски център в града. Предвижда се подплощадното ниво да бъде разделено...

АПИ прекрати договорa с една от фирмите за електронно събиране на пътни такси

Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати договорa с една от фирмите за предоставяне на услуги за електронно събиране на пътни такси. "Т-СМАРТ ГЛОБАЛ" бе петото дружество,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ