11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Инфо кампания завършва с фотоизложба „Преоткрий Русе – градът на първите неща“

Авторските фотографиии на русенци показват ефекта от реновациите в централната част на града, постигнати от съвместната инициатива на Общината и Европейския съюз. На 19 юни в 18 часа на площад „Свобода“ ще бъде открита фотоизложба, която поставя финала на информационната кампания „Преокрий Русе – градът на първите неща“, част от инициативата „Европа в моя регион“. Тя събира 20 най-добри кадъра на русенци, които се включиха в едноименния фотоконкурс и показаха своята гледна точка към любими обекти в реновирания от Община Русе и Европейския съюз център на града.

По време на откриването актьорът и музикант Александър Сано ще връчи наградите на тримата победители. Те ще получат професионална семейна фотосесия и две семейни вечери. Фотоизложбата ще продължи до 19 юли.

В рамките на кампанията до края на юни всяко дете и неговото семейство ще могат да се включат в търсенето на съкровищата на Русе, като решат 8 загадки, скрити по маршрут от градски забележителности в образователната интерактивна игра „Преоткрий Русе – Играта“.

„Европа в моя регион“ е също така възможност за изграждане на партньорства между регионите с цел провеждане на кампании с местна насоченост.

От 2021 до 2023 г. близо 40 подобни проекта ще бъдат организирани в 8 държави: България, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Португалия и Румъния.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ