20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Инфо кампания завършва с фотоизложба „Преоткрий Русе – градът на първите неща“

Авторските фотографиии на русенци показват ефекта от реновациите в централната част на града, постигнати от съвместната инициатива на Общината и Европейския съюз. На 19 юни в 18 часа на площад „Свобода“ ще бъде открита фотоизложба, която поставя финала на информационната кампания „Преокрий Русе – градът на първите неща“, част от инициативата „Европа в моя регион“. Тя събира 20 най-добри кадъра на русенци, които се включиха в едноименния фотоконкурс и показаха своята гледна точка към любими обекти в реновирания от Община Русе и Европейския съюз център на града.

По време на откриването актьорът и музикант Александър Сано ще връчи наградите на тримата победители. Те ще получат професионална семейна фотосесия и две семейни вечери. Фотоизложбата ще продължи до 19 юли.

В рамките на кампанията до края на юни всяко дете и неговото семейство ще могат да се включат в търсенето на съкровищата на Русе, като решат 8 загадки, скрити по маршрут от градски забележителности в образователната интерактивна игра „Преоткрий Русе – Играта“.

„Европа в моя регион“ е също така възможност за изграждане на партньорства между регионите с цел провеждане на кампании с местна насоченост.

От 2021 до 2023 г. близо 40 подобни проекта ще бъдат организирани в 8 държави: България, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Португалия и Румъния.

Related Articles

Над 400 делегати участваха в 23-то общо събрание на КАБ

Реформиране на законодателството в архитектурно-строителния сектор, стартиране на продължаващо обучение, дигитализация на КАБ, създаване на комисия „антидъмпинг“, организиране на Венецианско архитектурно биенале 2025. Това...

Ще реставрират сградата на бившата Земеделска банка в Търговище

Общината обяви поръчка за избор на изпълнител Връщат блясъка на архитектурна перла в Търговище. Общината обяви поръчка за избор на изпълнител на ремонта на сградата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ