2 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

Инсталация от 1000 растения за юбилея на една ароматна класика

Уникална инсталация на открито в чест на 100-годишнината на Chanel No.5 е открита в Маями и ще бъде достъпна за посетители до 21 декември.

За да отпразнува достолепната си годишнина от създаването на легендарния N°5, CHANEL възложи на известния художник Есмералда Девлин да създаде потапяща, мулти-сензорна инсталация, вдъхновена от емблематичната композиция. Резултатът е хипнотизираща медитация, водена от аромата.

Влизате в буйна гора, която напомня за пейзажите на Южна Франция около абатството Обазин, където Габриел Шанел е прекарала детството си. След това се потапяте в монументален скулптурен лабиринт от 5 концентрични пътеки. Коридори от светлинни и аудио записи водят до сърцето на лабиринта, където можете да изживеете N°5 както никога досега. Така описват инсталацията от екипа на нейните създатели.

Цялата инсталация е замислена на принципите на устойчив кръгов дизайн. Гората в нея е от над 1000 растения, храсти и ароматни дървета, които ще бъдат презасадени в различни райони на Маями. Други структурни елементи ще бъдат използвани повторно и рециклирани. Част от материалите на инсталацията ще бъдат дарени на местни театрални компании, след като публичното събитие приключи на 21 декември.

   

ДВЕ НЕЩА ПРАВЯТ ЖЕНАТА УНИКАЛНА – СЪЛЗИТЕ И ПАРФЮМЪТ Й !

Това казват французите и вероятно затова са превърнали в икона създателката на Chanel No.5

Гaбpиeл Шaнeл e poдeнa пpeз 1883 г. в Coмюp, Фpaнция. Изpacтвa пo cиpoпитaлищa, cлeд ĸaтo мaйĸa й yмиpa, a бaщa й я изocтaвя зaeднo c чeтиpимата й бpaтя и cecтpи. Зa ĸpaтĸo e пeвицa, a пpeз 1910 г. oтвapя пъpвия cи бyтиĸ в Πapиж. Дo 1930 г. тя вeчe пpитeжaвa мoднa импepия, зa ĸoятo paбoтят нaд 2 xиляди дyши. Πpeвpъщa пapaдoĸca в нaчин нa живoт и вдъxнoвeниe. Oтивa cи нa 87 гoдини пpeз янyapи 1971 г. Tя e eдинcтвeният мoдeн дизaйнep, вĸлючeн в cпиcъĸa нa ТІМЕ зa 100-тe нaй-вдъxнoвявaщи личнocти нa ХХ вeĸ.

 

Related Articles

Ремонтират Националния студентски дом с пари от Плана за възстановяване и устойчивост

Създаване на Национален фокусен център към Националния студентски дом в София позволява ремонтът на емблематичната сграда да се осъществи със средства от Националния план...

Започва двудневен икономически форум в Пловдив

Дипломати, министри и експерти ще дискутират механизмите за регионално развитие и растеж Министри, дипломати и експерти пристигат в Пловдив на престижен двудневен форум на тема...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ