1 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

Инж.Миков от „ГБС Инфраструктурно строителство“ с приз „Инженер на годината“ 2022 на ББК „Пътища“

Бългapcĸa бpaншoвa ĸaмapa „Πътищa“ отличи инж. Милчо Миков, директор „Строителни обекти“ в „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД, с приза „Инженер на годината 2022“.

Наградата се присъжда за четвърта поредна година и е за конкретни постижения и принос в пътното дело, за успешно изпълнени проекти под ръководството на носителя на приза. А изборът се извършва след колективно обсъждане на номинациите и завършва с решение на Управителния съвет на Камарата.

Инж. Миков е награден за проекта „Изграждане на Софийски околовръстен път в участъка от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“ от км 35+260 до км 41+340.

Проектът е от голямо обществено и национално значение, тъй като спомага за извеждане на транзитния трафик от София. Осъществява и връзка между автомагистралите „Струма“ и „Тракия“ и подобрява маршрута на транспортните потоци в посока пристанище Бургас, Сърбия, Северна Македония, Турция и Гърция, посочват от Камарата.

Related Articles

До 11 януари: Приемат оферти за проектиране на трета лента в участъци от пътя Асеновград – Смолян

До 11 януари 2024 г. се приемат оферти в обществена поръчка за изготвяне на технически проект за изграждане на трета лента в три участъка...

Влагат 221 млн. лв. в саниране на административни сгради

Над 221 млн. лв. ще бъдат вложени за саниране и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административни сгради в страната. Инвестицията е от...

КАТ с нова акция по пътищата

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ