13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Инж.Миков от „ГБС Инфраструктурно строителство“ с приз „Инженер на годината“ 2022 на ББК „Пътища“

Бългapcĸa бpaншoвa ĸaмapa „Πътищa“ отличи инж. Милчо Миков, директор „Строителни обекти“ в „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД, с приза „Инженер на годината 2022“.

Наградата се присъжда за четвърта поредна година и е за конкретни постижения и принос в пътното дело, за успешно изпълнени проекти под ръководството на носителя на приза. А изборът се извършва след колективно обсъждане на номинациите и завършва с решение на Управителния съвет на Камарата.

Инж. Миков е награден за проекта „Изграждане на Софийски околовръстен път в участъка от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“ от км 35+260 до км 41+340.

Проектът е от голямо обществено и национално значение, тъй като спомага за извеждане на транзитния трафик от София. Осъществява и връзка между автомагистралите „Струма“ и „Тракия“ и подобрява маршрута на транспортните потоци в посока пристанище Бургас, Сърбия, Северна Македония, Турция и Гърция, посочват от Камарата.

Related Articles

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ