24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

АПИ налага над 100 000 лева санкции на фирми, заради непочистени пътища

Над 100 000 лева санкции са наложени на фирми, които не са почистили навременно пътищата при сложната зимна обстановка, съобщи шефът на АПИ Георги Терзийски.

„В страната вятърът е от умерен на места до бурен. В момента над 500 снегорина обработват пътищата от Републиканската пътна мрежа. Санкции от 50 000 лева са наложени на фирмите, които поддържат АМ „Тракия” и Софийския околовръстен път” заради лошото им състояние и ненавременна реакция”, каза Терзийски. Във Варна също са наложени 52 хил. лева санкции на фирмата, поддържаща Републиканската пътна мрежа в областта. Вина обаче за ситуацията снощи на АМ „Тракия” имат и недобросъвестни шофьори.

„Имаше много коли, които бяха в аварийната лента, което затрудни техниката да достигне до мястото на инцидента и да изкара авариралия тир, както и да почистят пътя. Апелът ни към шофьорите е да спазват разпоредбите на МВР и да не навлизат в аварийните ленти при подобни ситуации. Шофьорите на тежкотоварни коли да не спират в двете платна, тъй като снегопочистващата техника може да не успее да мине”, каза още Терзийски.

Related Articles

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ