23 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Инж. Апостол Минчев е новият председател на АПИ

Апостол Минчев е новият председател на Управителния съвет на АПИ. Ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ бе освободено вчера с мотив от министерството на регионалното развитие и благоустройството, че досегашното ръководство е плащало аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26.05.2021 г.

Минчев е строителен инженер по транспортно строителство, с дългогодишен опит в проектирането и строителството на пътища. Бил е директор на Областно пътно управление Шумен.

За членове на УС на агенцията са назначени също Веселин Пейков и Ивайло Денчев – също строителни инженери. Пейков има опит в управлението на мащабни транспортни проекти, управление и проектиране на летища, проектиране и изграждане на пътни настилки. А Денчев, преди да поеме новия пост, е бил директор на Областно пътно управление Плевен. Работил е и в частния сектор.

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

Пет музея във Варна вече са достъпни за хората с увреждания

Пет отдела на Регионалния исторически музей във Варна - Етнографският музей, Природонаучният музей, музей „Нова история на Варна“, Музеят на Възраждането и Аладжа манастир,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ