15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Инж. Ангел Джоргов е новият зам.-кмет по строителството на Столична община

Инж. Ангел Джоргов ще е новият зам.-кмет на Столична община в направление „Обществено строителство“.

През април тази година инж. Джоргов беше избран за член на Съвета на директорите на „Метрополитен“ ЕАД. С доклад на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова днес той ще бъде освободен от тази длъжност с решение на Столичен общински съвет и ще може да поеме поста на замeестник-кмет по строителството.

Инж. Джоргов е доктор по подземно строителство. От 2008 г. работи в общинското дружество „Метрополитен“ ЕАД по изграждането на различни участъци на столичното метро. От 2016 г. е зам.- началник управление „Инвестиционна дейност“ и зам. -ръководител на проекта за Трета линия на метрото.

Оставката на досегашния зам.-кмет инж. Цветан Божинов, който отговаряше за изпълнението на ремонтите и големите инфраструктурни обекти в София, вече е приета от кмета Фандъкова. Той е посочил лични причини за напускането на поста. 

Related Articles

Инж. Илиян Терзиев: С 1/3 намаля продукцията на строителния бранш

Икономическият отчет на Камарата на строителите за 9-месечието на миналата година показва, че продукцията на строителния бранш е намаляла с 1/3, съобщи за БНР...

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ