16 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Инж. Ангел Джоргов е новият зам.-кмет по строителството на Столична община

Инж. Ангел Джоргов ще е новият зам.-кмет на Столична община в направление „Обществено строителство“.

През април тази година инж. Джоргов беше избран за член на Съвета на директорите на „Метрополитен“ ЕАД. С доклад на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова днес той ще бъде освободен от тази длъжност с решение на Столичен общински съвет и ще може да поеме поста на замeестник-кмет по строителството.

Инж. Джоргов е доктор по подземно строителство. От 2008 г. работи в общинското дружество „Метрополитен“ ЕАД по изграждането на различни участъци на столичното метро. От 2016 г. е зам.- началник управление „Инвестиционна дейност“ и зам. -ръководител на проекта за Трета линия на метрото.

Оставката на досегашния зам.-кмет инж. Цветан Божинов, който отговаряше за изпълнението на ремонтите и големите инфраструктурни обекти в София, вече е приета от кмета Фандъкова. Той е посочил лични причини за напускането на поста. 

Related Articles

Велико Търново: Нова организация на движението в Деня на независимостта

Във връзка с честването на 115 години от обявяване на Независимостта на България и свързаните с празника културни и обществени събития във Велико Търново...

Изложба на именития Кристо в музей галерия „Анел“

„Кристо – поетика на необикновеното“ е изложба, която представя забележителната артистична визия и трансформиращите инсталации на известния художник Кристо. От 21 септември до 10...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ