17 C
Пловдив
четвъртък, септември 28, 2023

Индустриален и логистичен парк – Бургас с награда на германската икономика в България

„Индустриален и логистичен парк Бургас“ АД бе удостоен с наградата на германската икономика в България в категорията за „Малко и средно предприятие“. Тя се връчва от Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Наградата прие Георги Кузманов – изпълнителен директор на Индустриален и логистичен парк – Бургас. Връчи я президентът на ГБТИК – г-н Тим Курт.

„2020 г. беше изпълнена с предизвикателства и трудности, но в разгара на всяка криза се крият възможности за добрите мениджъри“, заяви по време на церемонията д-р Митко Василев, председател на Германо-Българската индустриално-търговска камара.

Награди бяха връчени в четири категории – „Голямо предприятие“, „Малко и средно предприятие“, „Социален ангажимент“ и „Стартираща компания“.

„Използваме възможността да благодарим тук и сега на всички фирми, които устояват на предизвикателствата в тези трудни времена и въпреки всичко успяват да постигат успехи“, каза още д-р Василев.

До момента 35 компании са закупили терени в Индустриален и логистичен парк – Бургас. От тях 24 обекта са завършени. Това са малки и средни предприятия с разнородна дейност. Разкрити са повече от 800 работни места, 

Прокарват се и комуникациите за втора фаза на Индустриален и логистичен парк – Бургас – 600 декара на входа на к-с „Меден рудник“. Вече има и заявен инвестиционен интерес към нея. Наличието на жилищния комплекс близо до територията е голям плюс, защото с населението си от десетки хиляди души, повечето в млада възраст, той може да предложи разнообразни кадри на бъдещите работодатели.

Related Articles

Столична галерия показва „Дом Мечта“

Артисти откриват пресечната точка между изкуство и дизайн "Домът мечта“ представя съжителството на изкуство и дизайн под един покрив. Експозицията в галерия „КО-ОП“ е от...

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ