13 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Инвеститор иска да строи летище в Банско

В Община Банско е постъпило инвестиционно предложение за строителство на летище, информират от администрацията. Локацията е в зоната между курортния град и съседното село Баня.

Според заявения интерес от страна на инвеститора идеята му е за изграждане на малко летище. На него ще могат да се реализират единствено граждански полети. Това стана ясно по време на провелата се в Банско 21-ва Годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции.

За целта от компанията инвеститор посочват, че желаят да наемат терен общинска собственост с размер от 300 декара. Ако условията им бъдат приети на заседание на Общинския съвет, още преди края на идната година могат да бъдат осъществени и първите кацания с малък самолет.

„Ако предложението за изграждане на летище се приеме, това ще ни нареди до зимните курорти със световно значение“, коментират от Съюза на туристически бизнес в Банско. Предложението дава и надежда да се посрещат високоплатежни туристи в региона.

Related Articles

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ