16 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Инвеститор иска да строи летище в Банско

В Община Банско е постъпило инвестиционно предложение за строителство на летище, информират от администрацията. Локацията е в зоната между курортния град и съседното село Баня.

Според заявения интерес от страна на инвеститора идеята му е за изграждане на малко летище. На него ще могат да се реализират единствено граждански полети. Това стана ясно по време на провелата се в Банско 21-ва Годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции.

За целта от компанията инвеститор посочват, че желаят да наемат терен общинска собственост с размер от 300 декара. Ако условията им бъдат приети на заседание на Общинския съвет, още преди края на идната година могат да бъдат осъществени и първите кацания с малък самолет.

„Ако предложението за изграждане на летище се приеме, това ще ни нареди до зимните курорти със световно значение“, коментират от Съюза на туристически бизнес в Банско. Предложението дава и надежда да се посрещат високоплатежни туристи в региона.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

Избраха победителя в конкурса за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Българо германското NAS Studio спечели първото място в Международния архитектурен конкурс за идеен проект за Център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора. Победителят...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ