28 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Инвеститори строят бази за винарската и хранителната индустрия в села край Хасково

Малки населени места от Хасковска област стават привлекателни за инвеститори. Няколко бизнес и инвестиционни проекта се очаква да стартират през тази година.
Фирма е депозирала в общината инвестиционно намерение за изграждане на цех за производство консервирани продукти край село Горски извор.
Свиленградска фирма пък иска да преустрои търговска сграда в село Малко градище в община Любимец в малка винарска изба. Проектът предвижда там да се преработват годишно 20 т. бяло и червено грозде. Инвеститорът планира към избата да изгради зала за дегустации, фирмен магазин, стаи за гости, както и плувен басейн, информира haskovo.info.
Край село Силен в община Стамболово ще се изгражда система за отглеждане на есетрови риби с търговска цел.Съоръжението ще е оборудвано със специални филтри и пречистената по този начин водата ще се използва многократно.

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ