20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Инвеститорите и строителя на Алепу дават на съд тези, които уронват имената им

Инвеститорите, чийто е „подпорният строеж“ на Шофьорския плаж в местността Апепу – „Алепу Вилидж“ и строителя „ГБС Турс“ – обявиха в нарочна позиция, изпратена до медиите, че „на всички организации и личности, които с думите и поведението си уронват престижа и доброто ни име, ще бъде потърсена съдебна отговорност“.

Позицията идва, след като в понеделник прокуратурата съобщи, че оспорва издадено разрешително за строеж на комплекса на самия плаж, който – както е известно – се строи първо като укрепително съоръжение за свлачището на Шофьорския плаж. Съобщението на държавното обвинение следва възложена от Върховната административна прокуратура (ВАП) проверка за законността на строежа, която трябваше да бъде направена от началника на Дирекцията за национален строителен контрол. ДНСК прави вече редица проверки на градежа край езерото Алепу, като не откри нарушение и за първия етап – въпросното брегоукрепително съоръжение, бе издаден акт 16. Инвеститорите пък заявяват, че към момента не се извършват никакви строителни дейности на обект.

Публикуваме пълния текст на съобщението, изпратено до медиите:

ПОЗИЦИЯ НА „АЛЕПУ ВИЛИДЖ“ И „ГБС ТУРС“

Приемаме с разбиране предприетите действия на всички компетентни държавни институции, както и бързата реакция на прокуратурата във връзка със строителството в местността „Алепу“.

Искаме да подчертаем, че към момента на обекта не се извършват строителни дейности.

Уверени сме, че единствено компетентната позиция на прокуратурата и съда е в състояние да установи фактите и тяхната законосъобразност.

На всички организации и личности, които с думите и поведението си уронват престижа и доброто ни име, ще бъде потърсена съдебна отговорност.

Related Articles

Започва рехабилитация на пътя Поленица – Джигурово

Един от натоварените пътни участъци в Община Сандански, основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде цялостно ремонтиран и рехабилитиран. Проектът получи...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ