7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Инвестират 560 000 лв. в модернизацията на три културни обекта в Разград

Над 560 000 лева ще бъдат инвестирани в модернизация и ремонт на сградния фонд на три културни институции в Разград, съобщиха от Областния информационен център.

Общината вече е обявила обществени поръчки за избор на изпълнители на ремонтите на обектите. Строителните дейности ще се извършват по проект за енергийна ефективност и реконструкция на сгради в сферата на културата и изкуството.

Предвижда се със средствата по проекта да бъде подменена вътрешната и външна дограма на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“, да се ремонтират настилките около сградата и във вътрешния двор.

Ще бъде положена топлоизолация на външните стени на сградата и ще се подменят отоплителната и ел. инсталации. Ремонт ще бъде направен и на покрива на сградата.

В Етнографския музей освен хидро- и топлоизолация се предвижда да се реновира съществуващата дървена пергола. Строителните дейности включват и изграждане на нова тротоарна настилка около сградата, подмяна на осветителните тела с енергоспестяващи.

Третият обект е Музикалната школа „Илия Бърнев“, където се планира цялостна реконструкция. Предстои подмяна на вътрешна дограма, боядисване на стени и тавани, хидроизолация на сутеренния етаж, топлоизолация на външните стени и покрива, подмяна на дограма.

Предвидени са доставка и монтаж на платформен лифт за хора с увреждания.

Related Articles

Предстоящо: Строят нова поликлиника към Белодробна болница – Бургас

Нова поликлиника ще бъде изградена към Белодробна болница на ул. „Генерал Гурко“ 64 в Бургас. Сградата ще бъде на терен между общинския паркинг и...

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ