20 C
Пловдив
неделя, септември 24, 2023

Инвестират над 4 млн.лв. в ремонт и реконструкция на училищна инфраструктура

Служебният кабинет отпусна малко над 4,1 милиона лева за ново строителство и ремонт на общо 24 детски градини и училища в страната. Средствата са осигурени по оперативна програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища в периода 2020 – 2022 г.

Средствата ще бъдат разпределени между 15 общини и една държавна професионална гимназия. Общините, които ще получат финансиране за строителство и ремонт на детски градини и училища са: Банско; Благоевград; Белица; Гърмен; Бургас; Поморие; Айтос; Несебър; Велико Търново; Правец; Габрово; Казанлък; Кърджали и Троян. Държавната Неврокопска ПГ „Димитър Талев“ в гр. Гоце Делчев също ще получи финансиране от близо 70 хил. лв. за реконструкция на сградата.

За ремонт на началното училище „Христо Ботев“ в Троян кабинетът отпусна близо 54 000 лв. 15 000 лв. са средствата, одобрени за изграждане на допълнителен корпус на Природа-математическата гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък. А за реконструкцията на Основно училище „Георги Бенковски“ в Кърджали правителството отпусна 30 000 лв.

С отпуснатите средства се цели подобряване и разширяване на образователната инфраструктура, така че да се намали недостигът на места в детските градини и учебните заведения.

 

Related Articles

Започва рехабилитация на пътя Поленица – Джигурово

Един от натоварените пътни участъци в Община Сандански, основна транспортна връзка между селата Поленица и Джигурово, ще бъде цялостно ремонтиран и рехабилитиран. Проектът получи...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ