29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Има разрешение за строеж на пътя до Мулдавския манастир, търси се финансиране

Община Асеновград получи разрешение за строеж на пътя за Мулдавски манастир „Света Петка“, информират от администрацията. То е за отсечката от края на асфалтирания участък на пътя за Кърджали до Светата обител. Дължината му е около 2,5 километра. Трасето попада в горска територия, ведно с всички отводнителни и укрепителни съоръжения, както и обръщало с площ от 612 квадратни метра.

Проектът включва изграждане на двулентов път и подпорни стени. Средствата, нужни за строежа са около 2,5 милиона лева.

По първоначални сметки, сумата за водозахранването ще е приблизително същата. Така, общата стойност на проекта стига близо 5 милиона лева.

От ВиК – Пловдив са в готовност да изградят водопровод до манастира край Мулдава, за да може при пожар или някакъв друг инцидент в гората над храма да има бърз достъп до вода с необходимото налягане.

За да започнат реални строителни дейности ще се търси финансиране и ще бъде проведена обществена поръчка за фирма изпълнител.

 

Related Articles

Правят 11 индустриални зони в Северна България

Ще бъдат финансирани с близо 207 млн. лв. от Плана за възстановяване Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи развитието и изграждането на общо 11...

Обновената антична вила „Армира“ отваря врати за посетители

Дворецът е паметник на културата с национално значение След обновяване по европейски проект, античната вила „Армира“ край Ивайловград, ще отвори врати отново за посетители след...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ