7 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Икономистите на БАН организират научна конференция за прехода към зелена икономика

Институтът за икономически изследвания при БАН организира научна конференция на тема: „Икономическо развитие и политики: реалности и перспективи. Национални и европейски предизвикателства на прехода към зелена икономика“. Форумът е ежегоден, като тази година той ще се проведе на 5 декември 2023 г., от 9:00 часа в Голямата зала на Института в София, ул. „Аксаков“ №3.

В програмата на конференцията са включени четири тематични направления – устойчиво развитие, икономически растеж и пазар на труда при прехода към зелена икономика; европейски перспективи и финансиране на зеления преход; въздействия на прехода към зелена икономика върху регионалната и секторната икономика и преходът към зелена икономика и фирмите.

За участие в конференцията са поканени представители на централната изпълнителна власт, Българската фондова борса, Асоциацията на банките в България, неправителствени организации, независими експерти и от академичните среди в страната.

Related Articles

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...

Сливат НАП и Митниците в единна приходна агенция

Министерството на финансите започва работа по създаване на единна приходна агенция. Предвижда се тя да обедини Националната агенция за приходите и Агенция "Митници". Във връзка...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ