26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Икономистите на БАН организират научна конференция за прехода към зелена икономика

Институтът за икономически изследвания при БАН организира научна конференция на тема: „Икономическо развитие и политики: реалности и перспективи. Национални и европейски предизвикателства на прехода към зелена икономика“. Форумът е ежегоден, като тази година той ще се проведе на 5 декември 2023 г., от 9:00 часа в Голямата зала на Института в София, ул. „Аксаков“ №3.

В програмата на конференцията са включени четири тематични направления – устойчиво развитие, икономически растеж и пазар на труда при прехода към зелена икономика; европейски перспективи и финансиране на зеления преход; въздействия на прехода към зелена икономика върху регионалната и секторната икономика и преходът към зелена икономика и фирмите.

За участие в конференцията са поканени представители на централната изпълнителна власт, Българската фондова борса, Асоциацията на банките в България, неправителствени организации, независими експерти и от академичните среди в страната.

Related Articles

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...

Изграждат съвременен младежки център в Пещера

В Пещера започна строителството на Младежки център. Целта е да се създаде модерна и достъпна инфраструктура, отговаряща на нуждите и интересите на младите хора...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ