19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Изложба “Ukrainian Rainbow” – един нетрадиционен поглед към Чернобил

Изложба “Ukrainian Rainbow” е фотографски проект, който е пречупен през призмата на архитектурата, като в него се представят графично изразените форми на радар „Дъга“.

Фотоекспозицията „Ukrainian Rainbow“, представяща един по-слабо познат прочит на темата за Чернобил, може да бъде разгледана от посетители. Изложбата е аранжирана в галерийното пространство на Office Center Polygraphia.

За своя креативен подход и вдъхновение споделя авторът на кадрите Весела Илкова:

„За мен като човек, работещ в архитектурно студио, заобикалящата среда без съмнение оставя отпечатък върху личното ми светоусещане. Именно поради това фокусът на кадрите е съсредоточен върху акценти от обкръжаващата ме действителност. Виждането ми е по-скоро артистично, отколкото документално“.

Инициативата за създаването на изложбата е на Виктория Илиева, арт директор на проекта. Зад творческото представяне стои Мартина Йорданова, куратор на Националната галерия.

Related Articles

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...

Представят обновените музеи – РИМ и РЕМО „Етър“ в Габрово

Представяне на реализираните дейности по обновяването на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“ ще се проведе в понеделник, 15 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ