36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Изложба “Ukrainian Rainbow” – един нетрадиционен поглед към Чернобил

Изложба “Ukrainian Rainbow” е фотографски проект, който е пречупен през призмата на архитектурата, като в него се представят графично изразените форми на радар „Дъга“.

Фотоекспозицията „Ukrainian Rainbow“, представяща един по-слабо познат прочит на темата за Чернобил, може да бъде разгледана от посетители. Изложбата е аранжирана в галерийното пространство на Office Center Polygraphia.

За своя креативен подход и вдъхновение споделя авторът на кадрите Весела Илкова:

„За мен като човек, работещ в архитектурно студио, заобикалящата среда без съмнение оставя отпечатък върху личното ми светоусещане. Именно поради това фокусът на кадрите е съсредоточен върху акценти от обкръжаващата ме действителност. Виждането ми е по-скоро артистично, отколкото документално“.

Инициативата за създаването на изложбата е на Виктория Илиева, арт директор на проекта. Зад творческото представяне стои Мартина Йорданова, куратор на Националната галерия.

Related Articles

Записват за курса „Шайо“ по опазване на недвижимото културно наследство

НИНКН и школата „Шайо“ - Париж канят архитекти с интерес към паметниците на културата да кандидатстват за специализирания курс по опазване на недвижимото културно...

Ремонтират Дом за възрастни във Варна с над 7 млн. лева

Местят обитателите на социалното заведение във временна сграда Сградата на Дом за възрастни хора „Гергана“ във Варна не е ремонтирана от построяването преди 88...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ