20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Изложба “Ukrainian Rainbow” – един нетрадиционен поглед към Чернобил

Изложба “Ukrainian Rainbow” е фотографски проект, който е пречупен през призмата на архитектурата, като в него се представят графично изразените форми на радар „Дъга“.

Фотоекспозицията „Ukrainian Rainbow“, представяща един по-слабо познат прочит на темата за Чернобил, може да бъде разгледана от посетители. Изложбата е аранжирана в галерийното пространство на Office Center Polygraphia.

За своя креативен подход и вдъхновение споделя авторът на кадрите Весела Илкова:

„За мен като човек, работещ в архитектурно студио, заобикалящата среда без съмнение оставя отпечатък върху личното ми светоусещане. Именно поради това фокусът на кадрите е съсредоточен върху акценти от обкръжаващата ме действителност. Виждането ми е по-скоро артистично, отколкото документално“.

Инициативата за създаването на изложбата е на Виктория Илиева, арт директор на проекта. Зад творческото представяне стои Мартина Йорданова, куратор на Националната галерия.

Related Articles

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...

250 млн. лева за жп сектора са пренасочени към други проекти

Над 250 млн. лева от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, които са за железопътни проекти, вече са пренасочени към други видове транспорт. Взехме това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ