25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Изложба UKRAINE. DESIGN FOR THE REAL TIME ще има в рамките на Barcelona Design Week

Ще бъдат откроени два периода на украинския дизайн – преди и след войната

Резултатът от екипната работа на 19 украински дизайнери ще бъде представен на Barcelona Design Week от 2 до 22 юни. Събитието може да последвате и в Instagram – @ukraine_design_for_real_time.

„Преди войната украинският дизайн вървеше в крак със света и хармонично вмесваше местните послания в глобалните творчески дискусии. Разсъждавахме върху темите за екологията, материалите на бъдещето, новите архетипи на формите и допълнителните функции, решаващи проблемите на човека в съвременното общество.

Но след 24 февруари 2022 г. дизайнери и талантливи самоуки хора от Украйна създават реални предмети, необходими за оцеляване във враждебен свят – обекти, които са по-скоро инструмент за живот, отколкото дизайн. Обекти, които помагат за решаване на проблеми в складовете, землянките, временните болници и бомбардираните къщи. На изложението открояваме двата периода на украинския дизайн, комбинацията от които може да бъде нов етап от развитие в историята на световния дизайн“, казва един от кураторите на проекта Лариса Цибіна.

Related Articles

Завърши ремонтът на каскадата „Белмекен – Сестримо – Момина клисура“

Официално приключи ремонтът на ВЕЦ „Сестримо“. С това се отбелязва и финалът на рехабилитацията на цялата каскада „Белмекен–Сестримо–Момина клисура“. ВЕЦ "Сестримо" е част от най-голямата...

Шест габровски проекта одобрени за финансиране по ПУДООС

Община Габрово, Центърът за специална образователна подкрепа (ЦСОП), гимназиите „Пенчо Семов“ и „Акад. Иван Гюзелев“, училище „Ран Босилек“ и Детска градина „Мики Маус“ получават...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ