13 C
Пловдив
сряда, май 22, 2024

Излезе от печат „Ръководство за проектиране и изпълнение на хидроизолационни системи на сгради и съоръжения“

Излезе от печат първото в България техническо „Ръководство за проектиране и изпълнение на хидроизолационни системи на сгради и съоръжения“. Негови съставители са проф. д-р инж. Димитър Назърски и инж. Йордан Николов.

Изданието е пълноцветно, формат А4, 260 страници и се издава от Българска асоциация за изолации в строителството (БАИС). Целта му е да подпомогне участниците в инвестиционния процес: инвеститори, проектанти, консултанти, строители в тяхната работа за защита на сградите и съоръженията от въздействието на водата.

Отдавна има необходимост от такова широкообхватно ръководство. В строителната практика навлязоха и навлизат много нови материали, технологии и технически решения, които кардинално променят хидроизолационните работи. Повишават се изискванията на инвеститорите и на крайните клиенти, коментират авторите.

Ръководството се основава на съвременни решения, които са основополагащи за хидроизолационните системи в съвременното строителство като: увеличаване дълбочината на фундиране, презастрояване на градските райони, прилагане на съвременни изолационни материали, съвременна оценка на рисковете, присъщи на изграждащите се изолационни системи.

НАСОЧЕНОСТ

Освен пряката професионална дейност, настоящото ръководство е предназначено да подпомогне и процеса на обучение на технически специалисти в професионалните гимназии и университетите, в центровете за професионално обучение на изпълнителски кадри.

В „Ръководство за проектиране и изпълнение на хидроизолационни системи на сгради и съоръжения“ са допълнени практически технически решения, детайли и визуализации, които да подпомогнат по-лесното прилагане на съответните хидроизолационни системи и решения.

ЕКСПЕРТИЗАТА

За тази цел е използван опитът и знанията на специалисти от фирмите-членове на асоциацията, на преподаватели от катедра „Строителни материали и изолации” на УАСГ, както и технически материали и детайли, предоставени от водещи фирми в строителния сегмент.

ПРЕЗЕНТАЦИЯТА

Официалното представяне на „Ръководство за проектиране и изпълнение на хидроизолационни системи на сгради и съоръжения“ ще бъде на 31.03. от 17:30ч. в Интер Експо Център по време на Архитектурно-строителна седмица 2022г.

Източник: БАИС

Related Articles

Община Карлово се включва в проекта за водородна долина

Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов обсъди с ректора на Тракийския университет в Стара Загора проф. д-р Добри Ярков участието на Общината в проекта...

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ