26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Излезе от печат Икономическият годишник за старозагорския регион

Данните са представени в сравнение с предходни години и са обобщени по икономически дейности, общини и типа на предприятията. Годишникът цитира финансова информация за повече от 500 предприятия, които са водещи за региона, като са обработени данните от годишните финансови отчети на близо 17 хиляди фирми. Традиционно „Икономически годишник на регион Стара Загора“ представя дейността и проектите, по които работи Търговско-промишлената палата в града. Заедно с това е показан и обединеният потенциал на неправителствения сектор в Стара Загора – с информация за сдружения и инициативи, които успешно работят в сферата на бизнеса, иновациите, науката, социалните дейности. Книгата представя също и преките членове на Палатата, като включва и адресна информация за тях.

Един от акцентите през 2022 г. са българо-турските икономически, търговски и инвестиционни отношения. Изданието представя новосъздаденото Направление „Турция“ към ТПП, партньорски организации, развиващи дейността си в България и търговски палати от съседната държава. Икономическият годишник се разпространява сред български и чуждестранни компании и инвеститори; структурите на местните власти; държавни институции и агенции; библиотеки; банки и други финансови дружества; търговските отдели на дипломатическите ни мисии зад граница и чуждестранните посолствата в България; търговско-промишлени палати и други бизнес организации. Годишникът достига до членове на Enterprise Europe Network – най-голямата мрежа в света, създадена от Европейската комисия за подкрепа на бизнеса.

Изданието е двуезично – на български и английски, пълноцветно и луксозно. То е единствения представителен справочник за регионалната икономика. През годините се утвърди като икономическата визитка на Старозагорска област и реално подпомага инвестиционните процеси в региона.

Related Articles

САБ обяви конкурс за проектиране на комплекс със смесено предназначение в Бургас

Съюзът на архитектите в България търси реализация на своя дългогодишен актив – имот в Промишлена зона „Север“ на Бургас, с площ от 8 156...

Обновената антична вила „Армира“ отваря врати за посетители

Дворецът е паметник на културата с национално значение След обновяване по европейски проект, античната вила „Армира“ край Ивайловград, ще отвори врати отново за посетители след...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ