Изискан ресторант, в който природата „се оглежда“

Мястото е станало вече любима локация на ценителите на гурме кухнята и австрийските паркове

0

От години Виена държи първенство в различни класации за качество на живот. Една от причините за това заслужено признание е респектът към живата природа в австрийската столица. Аргументите в тази посока са десетки. Природата е постоянен фокус и за архитектите, и проектантите на нови сгради. Доказва го и екипът на студио PPAG. Те дават пример за умело съчетание на модерна визия и вписване в природната среда с проектирания от тях ресторант Steirereck.

Чрез използването на материали като стомана и стъкло те придават леко сюрреалистичен вид на един семпъл павилион, каквато е основната конструкция на обекта. Благодарение на огледалния ефект и вдигащите се стени-прозорци обаче природата наоколо сякаш се оглежда или влиза в просторната зала за хранене.

Сградата се намира в един от виенските паркове, любим както на жителите на столицата на Австрия, така и на десетки туристи. Той се вписва в заобикалящата природна среда, като същевременно предлага удобно място за отдих и хапване насред зелените поляни на парка. Така всеки отседнал за отдих и вкусна храна продължава общуването си с природата в максимална степен. Затова още с отварянето си ресторант Steirereck става синоним на изискано място за обяд, в което спокойно може да влезете с маратонки и раничка за пикник.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си