23 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Изграждат 48 социални жилища в Хасково

Три четириетажни сгради с общо 48 тристайни апартамента, предназначени за социални жилища, ще бъдат изградени в Хасково. Това стана възможно след подписването на договор по проекта по ОП „Регионално развитие“ за финансиране на стойност близо 2,1 млн. лева, съобщиха от местната администрация.

Проектът е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Хасково, приет с Решение № 446 / 28.06.2013г. на Общински съвет – Хасково.

Със средствата ще бъдат довършени жилищни имоти в квартал „Орфей“, в които за срок от не повече от 3 години ще бъдат настанявани бездомни хора или живеещи в много лоши битови условия, лица без собствен дом и многодетни семейства, такива с деца с влошено здраве и деца с увреждания, както и хора в риск или състояние на бедност и социално изключване, уточниха от общината.

Оттам допълниха още, че лицата от целевата група ще бъдат настанявани съгласно Наредбата за общинските жилища, а ползването на социалните жилища ще бъде обвързано с включване на „социална клауза“ в договорите на наемателите според конкретните им нужди. Към настоящия етап общината подготвя процедурите за избор на изпълнители на строителството и надзора по реда на Закона за обществените поръчки.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ