13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Изграждат 100 детски къта в офиси и институции

86 фирми и 19 институции от централната и местната власт ще направят детски кътове на работното място. Това съобщи социалното министерство. Така там ще се полагат грижи за над 1700 деца на служителите им.

В тях ще бъдат назначени 278 детегледачи, които ще бъдат наети чрез Бюрата по труда. По мярката „Детски кътове“ се поема възнаграждението им за период до 12 месеца, като то е съобразено със средната брутна работна заплата в сектор „Хуманно здравеопазване и социална работа“.

Размерът на заплатата на детегледачите ще зависи от това дали услугите в детските кътове са почасови или целодневни. Проектите се реализират по мярката „Детски кътове“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, като общата стойност на одобрените проекти е над 6,6 млн. лв. Одобрени са 62 проекта, като 16 от тях ще се изпълняват в партньорство. Най-големият проект е на обща стойност близо 214 000 лв., а най-малкият – близо 55 000 лв. В зависимост от големината на предприятието, е предвиден процент съфинансиране.

ЛОКАЦИИТЕ

Детски кътове ще бъдат изградени в общинските администрации на Смядово, Нови пазар, Тополовград, Сърница, Съединение, Своге, Стамболово, Попово, Бургас, Главиница, Елин Пелин, Симитли, Неделино, Кнежа, Венец, Ботевград, Костинброд, Димово, както и в Министерството на финансите.

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ