24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Изграждат тренажорен комплекс за самолетите на летище Граф Игнатиево

Стартира изграждането на тренажорен комплекс за самолетите F-16 на летище Граф Игнатиево, съобщиха от министерството на отбраната. Страната ни ще получи оборудването за тренажора по международен договор (BU-D-SAB), сключен през 2019 г. с правителството на САЩ.

В сградата ще се помещава основният тренажор за F-16 – Full Mission Trainer, който представлява пълномащабна пилотска кабина на самолет F-16 Block 70, обградена от 360-градусов купол, на който се прожектира средата, заобикаляща пилота. С тренажора може да се отработват различни видове задачи.

Всички български пилоти, които ще летят на самолет F-16 Block 70, ще тренират на съоръжението, поясняват от МО. Освен това то е и от особена важност за подготовката и постоянното повишаване на уменията на летателния състав.

Съгласно сключения договор, изпълнението на обекта следва да бъде завършено през третото тримесечие на 2025 г.

Related Articles

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ