24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Изграждат съвременен младежки център в Пещера

В Пещера започна строителството на Младежки център. Целта е да се създаде модерна и достъпна инфраструктура, отговаряща на нуждите и интересите на младите хора в общината. Инвестицията възлиза на малко над 1,7 млн. лв., а срокът за изпълнение е 37 месеца. Проектът се финансира от Механизма за възстановяване и устойчивост.

Сградата ще бъде разпределена на две основни зони – административна част и зона за провеждане на различни образователни и социални дейности. Към тях ще бъдат обособени две семинарни зали със 120 места.

За задоволяване на енергийните нужди, на покрива на обекта ще се изгради фотоволтаична инсталация, която да отговаря на актуалните изисквания на „сграда с близко до нулевото“ потребление на енергия.

Прилежащата територия ще бъде облагородена и обособена на различни зони. Предвижда се изграждане на амфитеатър, зони за дейности на открито и паркинг.

Предвиден е и директен вход от Младежкия център към външните площадки на Спортната зала, която е приоритетен проект на инвестиционната програма на Община Пещера.

Related Articles

Община Опака проучва нагласите на жителите за разделно събиране на отпадъци

Община Опака провежда проучване сред жителите на региона с цел разработване на бъдещ проект. Анкетата е по процедура „Мерки за изграждане, разширяване и/или надграждане...

Яки глоби за фирми и институции ако не уведомят за кибератака

Подготвят се промени в Закона за киберсигурност. В тях са включени и по-високи глоби за фирми и институции, ако не сигнализират и не вземат...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ