20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Изграждат пътна инфраструктура в нов квартал на Свиленград

Община Свиленград започна изграждането на инфраструктура на изцяло новия квартал „Речните лозя“ по общинския план за улична регулация в града. Вече са готови две нови улици. Те са с дължина близо 500 метра и се явяват продължение на ул. „Драган Цанков“ след мостовото съоръжение на река Канаклийка. Строителството им включва полагане на водопровод, прокарване на канализация, изграждане на пътна част с асфалтирано пътно платно, бордюри, хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.

Изградени са водопроводни и канализационни отклонения към прилежащите имоти, както и отводняване на пътното платно с включване на дъждовните води към канализацията, ревизионни шахти и улични оттоци. Изпълнението на улиците, включващо проектиране, строително-монтажни работи и авторски надзор е на стойност 444 000 лева.

Местност Речните лозя на запад от околовръстния път е определена в ОУП за жилищно застрояване, а на изток от пътя – за вилно и нискоетажно застрояване. Планирано е благоустрояване на зоната около коритото на р.Канаклийка и изграждане на паркова зона.

Related Articles

Определиха финалистите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“

Ученици от строителните гимназии се бориха за номинации Във финалите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“, организиран от КСБ участваха 62 ученици, разделени...

Ще строят спортен център към Медицинския колеж в Пловдив

Обявиха обществена поръчка за изграждането му Спортен център в двора на Медицинския колеж в Пловдив предстои да бъде изграден. Проектът предвижда в него да има...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ