13 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Изграждат пътна инфраструктура в нов квартал на Свиленград

Община Свиленград започна изграждането на инфраструктура на изцяло новия квартал „Речните лозя“ по общинския план за улична регулация в града. Вече са готови две нови улици. Те са с дължина близо 500 метра и се явяват продължение на ул. „Драган Цанков“ след мостовото съоръжение на река Канаклийка. Строителството им включва полагане на водопровод, прокарване на канализация, изграждане на пътна част с асфалтирано пътно платно, бордюри, хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.

Изградени са водопроводни и канализационни отклонения към прилежащите имоти, както и отводняване на пътното платно с включване на дъждовните води към канализацията, ревизионни шахти и улични оттоци. Изпълнението на улиците, включващо проектиране, строително-монтажни работи и авторски надзор е на стойност 444 000 лева.

Местност Речните лозя на запад от околовръстния път е определена в ОУП за жилищно застрояване, а на изток от пътя – за вилно и нискоетажно застрояване. Планирано е благоустрояване на зоната около коритото на р.Канаклийка и изграждане на паркова зона.

Related Articles

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ