11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Изграждат паркинг за тежкотоварни автомобили в Русе

Причината е удвоеният тежкотоварен трафик заради войната в Украйна

На извънредно заседание общинските съветници в Русе одобриха учредяване на възмездно право на строеж върху общински имот с цел изграждането на голям паркинг за тежкотоварни автомобили. Общината се ангажира да организира конкурс за изпълнители на проекта. Две основни изисквания ще бъдат заложени към тях – ежегодно от съоръжението общината да получава минимум 600 хил. лв., както и осигуряването на паркоместата да се извърши в рамките на 9 месеца. Наддаването ще започне от 18 млн. лв., което е общата сума за 30-те години на експлоатация.

За целта са отпуснати 3 млн лв. Паркингът ще се намира в източната периферия на Русе, източно от бул. „България“ и западно от ЖП линията за Румъния. Според плана трябва да има места за 600 товарни автомобила и на 80 леки автомобила. Той трябва да е с бетонова настилка и да бъде осветен. Всичко това е включено в първия етап от изграждането му. Ще бъде създаден и контролно-пропускателен пункт.

През втория етап се предвижда да бъдат готови две санитарно-битови сгради, обществено-обслужваща сграда за магазин и заведение за обществено хранене. В допълнителната инфраструктура е планирано и изграждането на локално платно.

Снимка: Община Русе

Related Articles

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ