14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Изграждат паркинг за тежкотоварни автомобили в Русе

Причината е удвоеният тежкотоварен трафик заради войната в Украйна

На извънредно заседание общинските съветници в Русе одобриха учредяване на възмездно право на строеж върху общински имот с цел изграждането на голям паркинг за тежкотоварни автомобили. Общината се ангажира да организира конкурс за изпълнители на проекта. Две основни изисквания ще бъдат заложени към тях – ежегодно от съоръжението общината да получава минимум 600 хил. лв., както и осигуряването на паркоместата да се извърши в рамките на 9 месеца. Наддаването ще започне от 18 млн. лв., което е общата сума за 30-те години на експлоатация.

За целта са отпуснати 3 млн лв. Паркингът ще се намира в източната периферия на Русе, източно от бул. „България“ и западно от ЖП линията за Румъния. Според плана трябва да има места за 600 товарни автомобила и на 80 леки автомобила. Той трябва да е с бетонова настилка и да бъде осветен. Всичко това е включено в първия етап от изграждането му. Ще бъде създаден и контролно-пропускателен пункт.

През втория етап се предвижда да бъдат готови две санитарно-битови сгради, обществено-обслужваща сграда за магазин и заведение за обществено хранене. В допълнителната инфраструктура е планирано и изграждането на локално платно.

Снимка: Община Русе

Related Articles

Започва кампанията „Хижа на годината” 2024

На 15 май 2024 г. е пресконференцията и официалният старт на кампанията „Хижа на годината” 2024. На събитието по инициатива на 360mag.bg и Български...

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ