25 C
Пловдив
четвъртък, май 30, 2024

Изграждат още един наземен паркинг в „Надежда“

Нов наземен паркинг с общо 151 места ще бъде изграден на територията на ж.к. „Надежда“. Центърът за градска мобилност получи всички документи и строителството започна. Паркингът се намира на ъгъла на улиците „Георги Войтех“ и „Кирил Дрангов“. Фирмата изпълнител е „Калистратов груп“, която трябва да изгради на две части наземното съоръжение с обща площ от 4 декара.

Първата част е с 65 паркоместа за общо ползване, а втората е с 86 места за наказателен паркинг. Между тях ще има подвижна преграда, която ще се мести според нуждите. Предвидената инвестиция е в размер на 965 000 лв. Входът и изходът на паркингите ще са от ул. „Георги Войтех“, която е част от второстепенната улична мрежа.

Миналата година през есента ЦГМ отвори паркинга до метростанция „Васил Левски“, който е с капацитет от 183 места. В инвестиционната програма на Центъра за градска мобилност е заложено и изграждането  на паркинги на бул. „Сливница“ и в района на Централна гара.

Related Articles

Пловдив: Затварят Бетонния мост за ремонт на 17 юни

Движението по едно от ключовите съоръжения за Пловдив- Бетонния мост ще бъде спряно от 17 юни за реконструкция, която трябва да приключи за срок...

Приключи успешно реставрацията на Източната порта на Филипопол

Приключи консервацията и реставрацията на значим археологически обект в Пловдив - Източната порта на Филипопол, информира радио "Фокус". Според реставраторът Никола Стоянов е експониран фрагмент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ