29 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

Изграждат нов пешеходен мост над р.Струма в Перник

Започна строителството на новия пешеходен мост над река Струма на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ при кварталите „Димова махала“ и „Хумни дол“. В Перник. Текат дейностите по изграждането на мостовите колони. Дължината на новото съоръжение ще бъде почти 24 метра.

Във връзка с работата по него се подготвя проект и за разширяване на пътното платно на улицата. Предвижда се на мястото на съществуващия тротоар към улица „Бродо“ да бъде обособена лента за движение на автомобили, за да се облекчи трафика в пиковите часове.

Обхватът на проекта включва и реновиране на участък от улица „Св. св. Кирил и Методий“. Там предстои цялостна подмяна на бордюри и тротоарна настилка, ремонт на ревизионни, дъждоприемни и други комуникационни шахти.

Източник: Община Перник

Related Articles

До месец: Избират изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево“

Предвижда се разширяване на съществуващия и изграждане на втори терминал До един месец ще бъде избран изпълнител за реконструкцията на ГКПП „Капитан Андреево. Това съобщиха...

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ