24 C
Пловдив
понеделник, юли 22, 2024

Изграждат нов Младежки център в Монтана

В Монтана започна строителството на нов Младежки център. Проектът се реализира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ чрез Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство 2014 – 2021 (ФМ на ЕИП). Стойността му е 3 790 895,85 лв. с хоризонт на изпълнение до април 2024 г. Дейностите се изпълняват в партньорство с Професионалния и образователен център Хрингсяу, Исландия.

Най-големият ресурс по проекта е насочен към изграждането на съвременен и модерен център. Новата сграда, изцяло отговаряща на нуждите на децата и младежите в града, ще е с разгънатата застроена площ от 1 400 кв. м. и ще включва четири отделни зони. Пространството за настаняване ще разполага с 15 стаи с капацитет от 36 места. Административната зона ще включва 4 отделни офис помещения за младежките работници и образователни медиатори, които ще работят с младежите. Зоната за дейности и обучения предвижда боулинг зала с две писти, кабинет по нови технологии и роботика, библиотека с читалня, семинарна зала с капацитет 20 места, зала за модерни танци, аеробика и гимнастика с капацитет 15 места и многофункционална зала с 80 места.

Автор на архитектурния проект е „А4 Творчески колектив“ ООД, гр. София, а изпълнител на строителството ще е „Енвайро Клийн“ ЕООД, гр. София. И двете фирми са избрани след провеждане на обществени поръчки, съгласно Закона за обществените поръчки.

 

Related Articles

Археологическо лято 2024 на крепостта Ряховец край Горна Оряховица

С проучване на обект „Средновековен некропол и селище в източното подградие на Ряховец“ е сложено началото на археологическия сезон в община Горна Оряховица. Обектът...

Община Опака проучва нагласите на жителите за разделно събиране на отпадъци

Община Опака провежда проучване сред жителите на региона с цел разработване на бъдещ проект. Анкетата е по процедура „Мерки за изграждане, разширяване и/или надграждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ