11 C
Пловдив
четвъртък, февруари 29, 2024

Изграждат нов кът за отдих в лесопарк „Кенана“

Община Хасково ще изгради нов кът за отдих в лесопарка „Кенана“, съобщиха от местната администрация.

Това става възможно, след като проектът за него бе одобрен по Националната кампания „Чиста околна среда 2022 г.“ и конкурса „Обичам природата и аз участвам“ на екоминистерството и Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда (ПУДООС).

В рамките на проекта, който е на стойност 15 000 лева, ще бъде почистен теренът, ще се достави оборудване като пикник пейки, соларни лампи, барбекю. Предвидено е и поставянето на кош за баскетбол. Мястото ще бъде залесено и облагородено.

Одобрени за финансиране по кампанията са и проекти със средства до 7 500 лева в Детска градина „Весели очички“ и в Професионалната гимназия „Никола Й. Вапцаров“.

Related Articles

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ