26 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Изграждат ново кръгово кръстовище в Стара Загора

Започна изпълнението на проект за реконструкция на кръстовището между улиците „Калояновско шосе“ и „Анастасия Тошева“ в Стара Загора. По време на ремонтните дейности ще бъде изградено ново и модерно съоръжение. Предвижда се цялостно обновяване на пътната настилка, изграждане и ремонт на прилежащи тротоари и дъждовна канализация, оформяне на острови за кръгово кръстовище, както и подмяна на уличното осветление.

За осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително–монтажните работи движението на моторни превозни средства през кръстовището ще се осъществява съгласно одобрен проект за временна организация на движението по време на строителството. Проектът ще се извършва на два етапа. По време на първия етап ще бъде затворено платното за движение в посока Индустриална зона като движението ще се извършва двупосочно в другото платно. Обходният маршрут ще бъде по ул.“Капитан Петко войвода“ или по ул. „Георги Байданов“. Срокът за изпълнение е 90 календарни дни.

Проектът цели да се подобри пропускателната способност на участъка, да се намалят транспортните задръжки, конфликтите точки и пътната аварийност, ще повиши безопасността на движение като намали скоростта при управление на превозните средства.

За времето от 30 март до 27 юни включително се въвежда временна организация и за обществения транспорт.

Related Articles

Улеснение: Нов раздел „Становища“ в сайта на ДНСК

Нов раздел е създаден в сайта на Дирекцията по национален строителен контрол (ДНСК). В него се публикуват становища, изготвени от служители на ДНСК и...

Пак нови разписания и маршрути на влакове заради ремонта на гара София

От понеделник - 17 юни, влизат в сила промени в разписанията и маршрутите на някои влакове, други няма да се движат, но пътниците ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ