Изграждат ново кръгово край Летния театър във Велико Търново

0
default

Стартират дейностите по изграждане на новото кръгово кръстовище край Летния театър във Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на общината. Обектът ще подобри значително организацията на движение в района, свързващ улиците „Христо Ботев“, „Седми юли“ и „Цар Тодор Светослав“.

Колелото ще премахне и конфликтния ляв завой, който в момента водачите правят при влизане от ул. „Седми юли“ към ул. „Христо Ботев“ в посока Централна поща. Запазена ще бъде безплатна паркинг зона до Летния театър.

Инвестицията на Община Велико Търново е по проекта за интегриран градски транспорт, чието основно финансиране е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Дейностите налагат следните промени в трафика, влезнали в сила от 14-и март /вторник/:

  • лентите по ул. „Христо Ботев“ се стесняват, въвежда се ограничение на скоростта от 30 км/ч.;
  • за направлението от ул. „Христо Ботев“ към ул. „Цар Тодор Светослав“ ще бъдат разрешени и ляв и десен завой, а пътната връзка ще бъде еднопосочна при стеснено платно за движение;
  • ул. „Седми юли“ ще бъде сигнализирана като двупосочна при стеснено платно за движение;
  • еднопосочната част на ул. „Марно поле“ в посока към ул. „Христо Ботев“ и ул. „Седми юли“ се затваря, заедно с паркинга на площада под Летния театър;
  • забранява се преминаването на пешеходци по тротоара по ул. „Христо Ботев“ /откъм старото военно училище/. Ще бъде оформена временна пешеходна пътека при Държавен военно-исторически архив.

Временната организация на движението ще важи до 13 април.

До приключване на дейностите се закрива автобусната спирка „Летен театър“ на градските автобусните линии № 1 и № 2. Същите ще стигат и обръщат до хотел „Етър“, където се създава временна автобусна спирка. Разписанията не се променят, нито маршрутите и времената на движение на останалите градски линии.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си