12 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Изграждат нови яхтени зони на пристанищата във Варна и Бургас

Две яхтени зони ще бъдат изградени на пристанищата във Варна и Бургас, като в морската столица ще има и сервизна зона за ремонт и домуване на яхти. Това става ясно от обществена поръчка с възложител Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, публикувана преди дни в електронния регистър на Агенцията за обществени поръчки. Срокът за изпълнението на поръчката е общо 9 месеца. 2 месеца за проектиране и 7 месеца за изграждане. Индикативната стойност на поръчката е 11 млн. лв. Оферти ще се приемат до 18 май.

Яхтените зони ще се изграждат от система от понтони, свързани със съществуващата кейова конструкция и фиксирани с котви и вериги. Предвижда се и изграждане на необходимата брегова и плаваща инженерна инфраструктура, необходими за функционирането на зоните.

Планира се новите пристанища да осигурят безопасното швартоване и домуване на до 150 броя различни топове яхти.

Сервизната зона за ремонт ще бъде изградена в имот в Южната промишлена зона. В нея се предвижда обслужването предимно на нисък и среден клас яхти. По-големите яхти и лодки ще се обслужват в корабостроителници и на други места.

Related Articles

Започва безплатното саниране в Свищов

В Свищов сключиха първите 13 договора за безплатно саниране на частни жилищни сгради. Това е под 2% от одобрените на първия етап 756 блока...

Конкурс: Облагородяват градската среда с графити творби

Електрохолд и Sofia Graffiti Tour организират конкурс за графити творба в рамките на фестивала SOFIA URBAN ART. Той ще се проведе в София на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ