13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Изграждат нови водопроводи в 18 габровски села 

Започна изграждането на системата за водоснабдяване на габровските села, разположени северно от пътя Габрово – Севлиево (под Витата стена).

В ход е изпълнението на първия подобект от проекта, който включва селата Думници, Гайтани, Прахали, Поповци, Гледаци, Мрахори, Чавеи, Пецевци, Златевци, Милковци, Лоза, Петровци, Армените, Здравковец, Влайчовци. Останалите три села Драгановци, Музга и Яворец ще бъдат част от втори подобект.

Инвестицията ще осигури на 18 малки населени места в посока Севлиево водоснабдяване с питейна вода от язовир „Христо Смирненски“.

Строителните дейности включат изграждане на 20,7 км нови водопроводи, 2 помпени станции и ремонт на общо 13 съществуващи.

Водоснабдяването на отделните села ще се осъществи чрез хранителни водопроводи от магистралния водопровод до съществуващите водоеми, които също ще бъдат ремонтирани. Ще бъде изградена и втора нова Помпена станция „Здравковец“ – в края на магистралния водопровод, която ще захрани селата Здравковец и Влайчовци.

Миналата година Община Габрово получи от държавата 4 200 000 лв. именно за водоснабдяването на селата под Витата стена, включително за селата Драгановци, Музга и Яворец.

Related Articles

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ