4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Изграждат нови водопроводи в 18 габровски села 

Започна изграждането на системата за водоснабдяване на габровските села, разположени северно от пътя Габрово – Севлиево (под Витата стена).

В ход е изпълнението на първия подобект от проекта, който включва селата Думници, Гайтани, Прахали, Поповци, Гледаци, Мрахори, Чавеи, Пецевци, Златевци, Милковци, Лоза, Петровци, Армените, Здравковец, Влайчовци. Останалите три села Драгановци, Музга и Яворец ще бъдат част от втори подобект.

Инвестицията ще осигури на 18 малки населени места в посока Севлиево водоснабдяване с питейна вода от язовир „Христо Смирненски“.

Строителните дейности включат изграждане на 20,7 км нови водопроводи, 2 помпени станции и ремонт на общо 13 съществуващи.

Водоснабдяването на отделните села ще се осъществи чрез хранителни водопроводи от магистралния водопровод до съществуващите водоеми, които също ще бъдат ремонтирани. Ще бъде изградена и втора нова Помпена станция „Здравковец“ – в края на магистралния водопровод, която ще захрани селата Здравковец и Влайчовци.

Миналата година Община Габрово получи от държавата 4 200 000 лв. именно за водоснабдяването на селата под Витата стена, включително за селата Драгановци, Музга и Яворец.

Related Articles

ВАС реши: Двуседалковият лифт „Драгалевци“ на Витоша да бъде ремонтиран

След две съдебни инстанции усилията на Столична община за възстановяване на кабинковите и въжени линии на територията на Природен парк „Витоша“ се увенчава с...

До 11 януари: Приемат оферти за проектиране на трета лента в участъци от пътя Асеновград – Смолян

До 11 януари 2024 г. се приемат оферти в обществена поръчка за изготвяне на технически проект за изграждане на трета лента в три участъка...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ