9 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Изграждат нови беседки и барбекюта в лесопарк „Пчелина“

10 нови беседки ще бъдат изградени в лесопарк „Пчелина“, ще се обновят и увеличат и барбекютата в зоната за отдих край Разград, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Монтажите се извършват от работници от две общински предприятия – „Ремонтстрой“ и „Паркстрой“. 

Целта на обновяването на съоръженията със средства от общинския бюджет е подобряване привлекателността на зоната за отдих, която е изключително посещаема, особено през летните месеци. Освен обновяването на съоръженията за почивка започна и почистването на храстовидната растителност край пътя, водещ до „Пчелина“. Така ще бъде подобрена безопасността на движението в този участък. Ремонтират се и мостовите съоръжения в местността.

По-голямата част от беседките се поставят на голямата поляна, на която се организират масови събития и която най-често разградчани посещават. Така ще се обособят нови кътове за отдих. Три от беседките се монтират на местата на старите автобусни спирки, които бяха демонтирани преди месец, тъй като бяха силно амортизирани и компрометирани. Едната дървена къщичка вече е срещу помпената станция на „Водоснабдяване Дунав“, втората ще е между двата язовира, а третата – на обръщалото, водещо към хотела и почивната база на Община Разград.

Барбекютата на поляната ще се увеличат с 3, като с останалите нови ще се подменят увредените. Монтажът им приключва, а беседките ще се доставят поетапно до 2 седмици.

Община Разград призовава гражданите да опазват новите съоръжения, те се поставят за тяхно удобство и пълноценен отдих.

Related Articles

Шест нови електробуса пуснаха пробно по линиите във Варна

Шест от новите електробуси вече са пуснати в експлоатация пробно по варненските улици, предаде БНР. Те се движат от няколко дни по две от...

АПИ кандидатства с 21 концепции за интегрирани териториални инвестиции

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с 21 концепции за интегрирани териториални инвестиции по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Общият й бюджет е 3,6 млрд....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ