16 C
Пловдив
неделя, февруари 25, 2024

Изграждат нова сцена на Летния театър във Велико Търново

Започна строежа на новата сцена на летния театър във Велико Търново. Монтира се метална конструкция, с което ще бъде осигурено защитно покритие на сцената на летния театър, информира БНР. За ремонтите и покрива Община Велико Търново осигури около 120 000 лв., част от които бяха събрани на традиционния бал на кмета на старата столица в две поредни години.

Проектът е така създаден, че да позволява местене на конструкцията. Завършващото покритие ще бъде от специално винилово платно, което да издържа на атмосферните условия. Самата настилка на сцената ще е от материал, който е влагоустойчив.

Летният театър беше възстановен през 2013 г. със средства от общинския бюджет и с помощта на дарители, след като 30 г. тънеше в разруха. С изграждането на покрита сцена ще може да се организират повече представления на открито, с което ще се обогати културният календар на Велико Търново.

Related Articles

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...

Ремонтират с до 200 милиона лева студентските общежития

Общежитията на студентите в страната ще се ремонтират с до 200 млн. лв. по програмата за саниране, ремонт и обзавеждане на студентски бази, реши...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ