27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Изграждат нова детска площадка в Ковачевци

Община Ковачевци обяви обществена поръчка с прогнозна стойност 65 500 лв. за изграждането на нова детска площадка. Проектът цели да създаде приятно и многофункционално място за игра на децата и възможност за възстановяване и спорт на хора от всички възрасти. На терена ще бъдат ситуирани детска площадка, съоръжения за стрийт фитнес и места за почивка. Те ще бъдат свързани с нова алейна мрежа.

За най-малките жители на населеното място ще се монтира двойна люлка, катерушка, пързалка и люлка тип везна. Съоръженията са предназначени за деца до 12-годишна възраст. За покритие на площадката е предвидена цветна ударопоглъщаща настилка, ще има и ограда с два входа.

В съседство ще бъдат разположени уреди за стрийт фитнес. Ще има беседка, ще се монтират пейки и кошчета за смет. Площадката ще бъде изградена върху площ от 200 кв. метра и трябва да е готова до три месеца.

Related Articles

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...

КАБ алармира за неприемливи условия на обществена поръчка в Бургас

Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява да бъде прекратена обществената поръчка за сключване на рамково споразумение за „Изработване и/или преработка на инвестиционни проекти...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ