14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Изграждат нова детска площадка в Ковачевци

Община Ковачевци обяви обществена поръчка с прогнозна стойност 65 500 лв. за изграждането на нова детска площадка. Проектът цели да създаде приятно и многофункционално място за игра на децата и възможност за възстановяване и спорт на хора от всички възрасти. На терена ще бъдат ситуирани детска площадка, съоръжения за стрийт фитнес и места за почивка. Те ще бъдат свързани с нова алейна мрежа.

За най-малките жители на населеното място ще се монтира двойна люлка, катерушка, пързалка и люлка тип везна. Съоръженията са предназначени за деца до 12-годишна възраст. За покритие на площадката е предвидена цветна ударопоглъщаща настилка, ще има и ограда с два входа.

В съседство ще бъдат разположени уреди за стрийт фитнес. Ще има беседка, ще се монтират пейки и кошчета за смет. Площадката ще бъде изградена върху площ от 200 кв. метра и трябва да е готова до три месеца.

Related Articles

Община Троян с 4 нови проекта

Община Троян подготвя четири нови проекта за включване в Инвестиционната програма за 2024 г. Това са предложенията за изграждане на трасе за писта за...

Кметове и министри участват в Общото събрание на НСОРБ

На 27 и 28 февруари в София се провежда Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. То е първото след местните...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ