24 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Изграждат модерен кампус за спортните надежди в Стара Загора

Проект, насочен към спортното бъдеще на Стара Загора, стартираха символично с първа копка двама от зам.-кметовете на общината – Надежда Чакърова и арх. Мартин Паскалев. Начинанието е рехабилитация на общежитието към Спортното училище „Тодор Каблешков“ на стойност 3 752 016 лв. Срокът за изпълнение е 31 месеца.

„Работим за обновяване на общежитието, което сега не предлага съвременни, европейски и модерни условия, за да могат възпитаниците на училището да се подготвят и да популяризират спортната слава на Стара Загора“, каза зам.-кметът с ресор „Образование и младежки дейности“ Надежда Чакърова. Тя увери, че Общината ще следи качествено и в срок да се изпълнява проектът, защото знае колко дългоочаквано от учениците е това общежитие. То е построено още през 1968 г., няма достъпна среда и енергийна ефективност, не са осигурени условия и за рехабилитация след всекидневните тренировки на младите спортисти.

„Ще направим тук модерен кампус и децата на Стара Загора, които са спортните ни надежди, да прославят и възвеличават своя град! Успех на проекта и заедно с общи усилия да се случват нещата“, пожела Надежда Чакърова.

Дейностите, предвидени по проекта включват цялостна топлоизолация и саниране на сградата с подмяна на дограмата, включително и покривът, и сутеренът. Ще се обезпечи достъпна среда с изграждането на рампа за лица в неравностойно положение и на асансьор от западната фасада на сградата. Вътре в сградата е предвидена цялостна реконструкция и преустройство с промяна на разпределението на етажите и на стаите. В сутерена ще бъдат изградени фитнес и спомагателни помещения за възстановяване. Ще бъдат подменени и канализацията и елчастта, ще има пожарна инсталация, оповестителна инсталация и видеонаблюдение.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост върви по план

В ход е планираният ремонт на Дунав мост. Както бяха направени предварителните разчети за месеца строителните работи се изпълняват без спиране на движението, а...

Реконструират над 3 км водопроводи в Павликени

Община Павликени изпълнява поредния етап от реконструкцията на ВиК мрежата на града с дължина 3020 метра. Обхванати са водопроводни клонове по улиците „Димитър Благоев“,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ