Изграждат довеждащ водопровод в пернишкото село Кралев дол

0

Водоснабдяването на пернишкото село Кралев дол ще бъде подобрено чрез изграждането на довеждащ водопровод, съобщиха от общината. Съоръжението ще бъде с дължина 4 км, а водовземането ще се осъществява на площадката на пречиствателната станция в кв. „Църква“ от деривационния канал за Перник. Още 6 км водопроводи ще бъдат изградени и в село Ярджиловци.

И в двете села живеят по над 1000 души. Изграждането на новите водопроводи ще гарантира нормалното им водоснабдяване и ще подобри качеството на услугата. В момента село Кралев дол се снабдява от местни водоизточници. С годините дебитът им е намалял и често до високите махали вода не достига. За изграждането на новото съоръжение е обявена обществена поръчка, която включва проектиране, авторски надзор и строителство с прогнозна стойност над 720 000 лв. без ДДС.

Обществена поръчка е обявена и за втория етап от изграждането на улична водопроводна мрежа в село Ярджиловци. Първият етап там вече е реализиран. Изградени са водопроводи с обща дължина над 16 км. По време на втория етап ще бъдат изградени още около 6 км. Прогнозната стойност на обекта е над 2 млн. лв.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си