14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Изграждат довеждащ водопровод в пернишкото село Кралев дол

Водоснабдяването на пернишкото село Кралев дол ще бъде подобрено чрез изграждането на довеждащ водопровод, съобщиха от общината. Съоръжението ще бъде с дължина 4 км, а водовземането ще се осъществява на площадката на пречиствателната станция в кв. „Църква“ от деривационния канал за Перник. Още 6 км водопроводи ще бъдат изградени и в село Ярджиловци.

И в двете села живеят по над 1000 души. Изграждането на новите водопроводи ще гарантира нормалното им водоснабдяване и ще подобри качеството на услугата. В момента село Кралев дол се снабдява от местни водоизточници. С годините дебитът им е намалял и често до високите махали вода не достига. За изграждането на новото съоръжение е обявена обществена поръчка, която включва проектиране, авторски надзор и строителство с прогнозна стойност над 720 000 лв. без ДДС.

Обществена поръчка е обявена и за втория етап от изграждането на улична водопроводна мрежа в село Ярджиловци. Първият етап там вече е реализиран. Изградени са водопроводи с обща дължина над 16 км. По време на втория етап ще бъдат изградени още около 6 км. Прогнозната стойност на обекта е над 2 млн. лв.

Related Articles

Варна: Монтират нова чешма с минерална вода в кв. „Младост“

Предстои в конструкцията да се вгради и барелеф на Капитан Петко войвода Конструкцията на нова чешма с минерална вода е монтирана в кв. "Младост" във...

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ