8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Изграждат довеждащ водопровод в пернишкото село Кралев дол

Водоснабдяването на пернишкото село Кралев дол ще бъде подобрено чрез изграждането на довеждащ водопровод, съобщиха от общината. Съоръжението ще бъде с дължина 4 км, а водовземането ще се осъществява на площадката на пречиствателната станция в кв. „Църква“ от деривационния канал за Перник. Още 6 км водопроводи ще бъдат изградени и в село Ярджиловци.

И в двете села живеят по над 1000 души. Изграждането на новите водопроводи ще гарантира нормалното им водоснабдяване и ще подобри качеството на услугата. В момента село Кралев дол се снабдява от местни водоизточници. С годините дебитът им е намалял и често до високите махали вода не достига. За изграждането на новото съоръжение е обявена обществена поръчка, която включва проектиране, авторски надзор и строителство с прогнозна стойност над 720 000 лв. без ДДС.

Обществена поръчка е обявена и за втория етап от изграждането на улична водопроводна мрежа в село Ярджиловци. Първият етап там вече е реализиран. Изградени са водопроводи с обща дължина над 16 км. По време на втория етап ще бъдат изградени още около 6 км. Прогнозната стойност на обекта е над 2 млн. лв.

Related Articles

До 28 декември: Приемат оферти за проектиране и ремонт на мост над река Златна Панега

До 28 декември се приемат оферти за проектиране и ремонт на моста над река Златна Панега, в района на Луковит, на път I-3 Ботевград-Плевен....

Площад „Света Неделя“ става пешеходен

Площад "Света Неделя" в столицата става пешеходна зона. Това съобщи лидерът на „Спаси София“ и общински съветник Борис Бонев във Фейсбук. Паркингът и една от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ