2 C
Пловдив
неделя, декември 10, 2023

Изграждат вятърен парк в село Големаново

Дружество представи инвестиционно намерение в Община Кула, предвиждащо изграждането на вятърен парк „Ветрослав“. Той ще бъде разположен в землището на село Големаново и е с ппланирана инсталирана мощност от 100 МW. Проектът предвижда изграждането на вятърни генератори, подстанция, съоръжения за съхранение на електрическа енергия и присъединителна инфраструктура. Дружеството заявява своето желание в дейностите да бъде ангажирана и местната управа, като партньор.

Общината ще се включи с 9 общински терени чрез учредяване на възмездно право на строеж, право на ползване и сервитути за въртящите се части на вятърните генератори.

В проектното предложение дружеството съобщава, че желае да развива дейността си в България повече от 10 години, като желае да работи активно с местните общности на Кула и ще е основен участник в редица социални инициативи.

В програмата на инвеститора е предвидено реализирането на различни дарителски инициативи, които да подобрят средата и качеството на живот на местното население в дългосрочен план. Приоритетно ще бъдат финансирани проекти и инициативи в сферата на образованието, здравеопазването, спорта и подпомагането на хора от уязвими социални групи. Всички разходи, свързани с проектирането и изграждането на проекта, ще бъдат изцяло за сметка на инвеститора.

Related Articles

Строежът на нова детска градина в Пловдив приключи, отваря през януари

Изграждането на новата детска градина „Каменица“ в район „Централен“ на Пловдив започна преди две години и вече е на етап оборудване и обзавеждане. Очаква...

Ремонтът на пречиствателна станция „Ясна поляна“ ще приключи в края на 2024-а

Аварийната реконструкция на пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“ ще приключи в края на следващата година. Това обявиха на съвместен брифинг областният управител на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ