21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Изграждат велотрасе от Трявна до Божковска поляна

Идеята за велопътека от Трявна до Божковска поляна е в ход. Започва проектиране, а междувременно общината ще закупи част от частен имот, който е на пътя на предвиденото трасе.

От администрацията вече са провели разговори със собственика на терена и са започнали процедура по закупуване на тази част от парцела, която е в урбанизирана територия.

Предложението за възмездно придобиване на част от имота бе прието единодушно на последното редовно заседание на Общински съвет – Трявна в края на месец декември миналата година.

Цената, определена за откупуване на имота е 30 лв./кв.м за 214 кв.м площ. Очакванията са, че с новия маршрут хората от града и района ще имат още една възможност за отдих и спорт. Трявна ще стане още по-привлекателна за гости и туристи, които искат да практикуват велоспортове.

Схема: Община Трявна

Related Articles

Старт: Първа копка на спортни зали за 7 млн. лева в Пловдив

Тренировъчният център за баскетбол и волейбол ще бъде в район „Западен” С церемония „Първа копка“ започва изграждането на две спортни зали с топла връзка в...

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ