8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

Изграждат велотрасе от Трявна до Божковска поляна

Идеята за велопътека от Трявна до Божковска поляна е в ход. Започва проектиране, а междувременно общината ще закупи част от частен имот, който е на пътя на предвиденото трасе.

От администрацията вече са провели разговори със собственика на терена и са започнали процедура по закупуване на тази част от парцела, която е в урбанизирана територия.

Предложението за възмездно придобиване на част от имота бе прието единодушно на последното редовно заседание на Общински съвет – Трявна в края на месец декември миналата година.

Цената, определена за откупуване на имота е 30 лв./кв.м за 214 кв.м площ. Очакванията са, че с новия маршрут хората от града и района ще имат още една възможност за отдих и спорт. Трявна ще стане още по-привлекателна за гости и туристи, които искат да практикуват велоспортове.

Схема: Община Трявна

Related Articles

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ