34 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Изграждат велотрасе от Трявна до Божковска поляна

Идеята за велопътека от Трявна до Божковска поляна е в ход. Започва проектиране, а междувременно общината ще закупи част от частен имот, който е на пътя на предвиденото трасе.

От администрацията вече са провели разговори със собственика на терена и са започнали процедура по закупуване на тази част от парцела, която е в урбанизирана територия.

Предложението за възмездно придобиване на част от имота бе прието единодушно на последното редовно заседание на Общински съвет – Трявна в края на месец декември миналата година.

Цената, определена за откупуване на имота е 30 лв./кв.м за 214 кв.м площ. Очакванията са, че с новия маршрут хората от града и района ще имат още една възможност за отдих и спорт. Трявна ще стане още по-привлекателна за гости и туристи, които искат да практикуват велоспортове.

Схема: Община Трявна

Related Articles

Ремонтират Дом за възрастни във Варна с над 7 млн. лева

Местят обитателите на социалното заведение във временна сграда Сградата на Дом за възрастни хора „Гергана“ във Варна не е ремонтирана от построяването преди 88...

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ