25 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Изграждат алея и пътно платно за автомобили в крайбрежната зона на Каварна

В крайбрежната зона на Каварна ще бъдат изградени пешеходна алея и пътно платно за леки автомобили с инвестиция за около 1 321 000 лева, съобщават от Общината.

На алеята ще има зони за отдих с пейки и други удобства за летовниците. Ще бъдат въведени енергоспестяващо осветление и други мерки за повишаване на сигурността в района и предотвратяване на престъпни деяния. Освен това ще се улесни достъпът на хора с увреждания до крайбрежието. Пешеходната настилка ще бъде изградена от гранит като се обособят тактилни ивици от вибропресовани плочи.

Предвижда се в рамките на проекта в крайбрежната зона на Каварна да бъдат облагородени общо 3862 квадратни метра като само площите за пешеходци достигат 1375 квадратни метра.

Строителните работи ще започнат с изграждането на пътното платно за леки автомобили, което трябва да е готово за два месеца.

На втория етап – в продължение на месец, строителите ще работят по пешеходната алея.

Общината очаква офертите на кандидатите в публичното състезание до 5 юли.

Related Articles

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...

Пловдив става първата регионална иновационна долина в България

Първата регионална иновационна долина в България ще бъде открита в Пловдив през октомври т.г. Тя ще работи в областта на биоикономиката и храните и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ