20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Набират проекти по програмата „Достъпна жилищна среда и лична мобилност“

До 12-ти юни може да се кандидатства по програмата „Достъпна жилищна среда и лична мобилност“, която е насочена в помощ на трудно подвижните хора, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

До момента са постъпили 5 проектни предложения, от които 4 са за достъпна жилищна среда и 1 – за лична мобилност, което е вторият компонент на програмата, имащ за цел приспособяването на личните автомобили на хора с увреждания към техните нужди.

Новата кампания по събиране на идеите е стартирала на 2-ри февруари. Крайният срок е бил 3 месеца след започването ѝ. Той обаче е удължен, а причината е въведеното извънредно положение, предизвикано от разпространението на коронавирусната инфекция.

През 2019-та година са били изградени 54 съоръжения – 33 стълбищни подемника, 13 рампи, 6 вертикални подемника и 2 асансьора, разположени в 37 жилищни сгради. 1 498 183,90 лева са били отделени от бюджета, за да се случи това.

Related Articles

Новите програми за сградно обновяване започват с 9 млн. лв. за БАН

Българската академия на науките ще получи първите над 9 млн. лв. за повишаване на енергийната ефективност на три научни комплекса в София по новите...

На форум: Експерти дискутират бъдещето на световното културно наследство

Конфиндустрия България и Посолството на Италия в България, в сътрудничество с Италианския културен институт, Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ