20 C
Пловдив
неделя, октомври 1, 2023

Изградена е нова паркова зона с пешеходен мост, който свързва „Люлин“ със Западен парк

Нова паркова зона с площ от 10 декара и пешеходен мост, който свързва район „Люлин“ със Западен парк, са изградени в София. Оформени са и зелени площи, алеи, две детски площадки, спортна зона и велоалеи.

Дейностите са част от Програмата на Столична община за създаване на нови зелени пространства и възстановяване на паркове в града, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно със зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на „Люлин“ Милко Младенов направи проверка на обекта.

За територията бе разработен подробен устройствен план (ПУП) и подготвен проект „Западна порта към Западен парк“ – посочи кметът на район „Люлин“ Младенов.

Паркът е обособен по протежението на бул. „Петър Дертлиев“ и ж.к. „Люлин 10“. Изградени са тротоари, пешеходни алеи и ново осветление. Места за почивка с пейки и кошчета. Поставено е и видеонаблюдение.

Пешеходният мост, със стоманена конструкция, е с дължина над 31 м и минава над река Суходолска. Предстои доизграждане на няколко метра от алейната мрежа, както поставяне на ограда към реката.

Започна засаждането на дървесната и храстова растителност. Новите дървета са от вида ливански кедър, сребриста ела, бяла бреза, каталина, липа, явор, чинар. Ще бъдат засадени и над 100 вида храсти.

Related Articles

Приключи ремонтът на Планетариума в Смолян

Ремонтните дейности на Планетариума в Смолян приключиха, съобщиха от пресцентъра на общината. В следващите дни ще поискаме приемателна комисия на база, на която сградата...

Европейска нощ на учените SEARCH се провежда в над 30 локации в България

“Европейска нощ на учените SEARCH 2023” ще се проведе на 29 септември на повече от 30 локации в цялата страна – Асеновград, Белоградчик, Бургас,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ